Прокуратурата вече не търси кой е снимал чата на Иван Гешев с "Pi ar Sevi Boiko"

  • 15 декември 2021 11:56

  • 3424
  • 3
Прокуратурата вече не търси кой е снимал чата на Иван Гешев с "Pi ar Sevi Boiko"
© Фейсбук

Прокуратурата е спряла да търси кой е направил снимките, на които се вижда как главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във си чати с пиарката на бившия премиер Севделина Арнаудова. Това съобщава в. "Сега", позовавайки се на справка в информационната система на държавното обвинение.

Проверката започна след сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ заради разпространена снимка от заседание на правната комисия на 46-ия парламента през септември, на която се виждаше комуникацията от телефона на главния прокурор. Тогава се видя, че Арнаудова е записана с контактите на Гешев като "Pi ar Sevi Boiko".

Арнаудова не отрече, че се познава с Гешев, с когото били организирали много съвместни събития заедно. 

Чатовете на Гешев със Sevi Boiko са били от учтивост, заключи прокуратурата

"Преписката е решена от прокурор. Постановление за спиране на наказателно производство. Дата 12 ноември 2021", е съобщението, което се появява при проверка в информационната система.

От преписката се разбира, че на 1 октомври на СДВР е изпратено постановление за образуване на досъдебно производство за разследване от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното производство - ако извършителят не е разкрит или ако е лице с имунитет, или ако има само един свидетел и той не може да бъде разпитан.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3424 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Въйй

2021.12.15 | 14:15

3
То ва ли би ло важ но то ,кой на пра вил сн им ката ??? Не защо и с ко го си пи ше прок уро ра ???? Как ва дър жа ва ,как ви нов ини
ГЕРБ ИЗВЪН ЗАКОНА !

2021.12.15 | 13:46

2
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !
koto

2021.12.15 | 13:12

1
platenite pedali ot novini prodaljavat da slujat na grobarskite prestapnici kato ne ni razreshavat da pishem pod tehni iziavlenia

Добави коментар

Водещи новини