Присъда за мъж, задушил баща си при скандал

  • 08 ноември 2021 16:27

  • 468
  • 0
Присъда за мъж, задушил баща си при скандал
© Pixabay

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна мъж, убил баща си в с. Петров дол през месец май, е осъден на 11 години затвор 37-годишният М.М., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за убийството на своя баща - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 1 във връзка с чл. 115 от НК, беше признат за виновен, съобщават от държавното обвинение.

Окръжният съд в града определи той да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 години, при строг режим на изтърпяване. Наложеното наказание е по-ниско от минималното, предвидено в закона за това деяние, тъй като е приложен чл. 55, ал. 1, т. 1 от НПК поради наличие на многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

Варненско: Мъж задуши баща си до смърт при скандал

Съдът уважи гражданските искове на четирима близки роднини на жертвата на престъплението и осъди обвиняемия да заплати общо 130 000 лева обезщетения за причинени неимуществени вреди.

В тежест на М.М. са направените разноските по делото в размер на 1602,95 лева, както и държавните такси върху уважените граждански искове.

На 17 май тази година, в семейната къща в с. Петров дол, след поредна ескалация на конфликт между баща и син, датиращ от дълго време, младият мъж умъртвил своя родител. Първоначално смъртта на мъжа била възприета като естествена поради множество тежки заболявания, които имал. Но след извършена ексхумация на тялото, резултатите от направените съдебно-медицински експертизи показали, че смъртта му настъпила насилствено в резултат от задушаване.

М.М. признал за извършеното от него престъпление.

Мая Йорданова
468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини