Арест за рецидивист, извършил кражба на мобилни телефони от магазин в Разград

  • 28 октомври 2021 13:27

  • 473
  • 0
Арест за рецидивист, извършил кражба на мобилни телефони от магазин в Разград
©

Районна прокуратура - Разград повдигна обвинение на 49-годишния С.Я. за това, че при условията на опасен рецидив, извършил кражба на мобилни телефони от търговски обект – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, букви А и Б от НК. Деянието, според закона, се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 15 години, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвиняемият С.Я. е добре известен на органите на реда и на прокуратурата. Той е осъждан нееднократно, като в началото на септември е бил освободен от затвора след изтърпяване на присъда.

През нощта на 21 срещу 22 октомври 2021 година, той разбил вратата на магазин – оказион в Разград и извършил кражбата на няколко мобилни телефона.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград С.Я. е задържан за срок до 72 часа. Престои да бъде внесено искане до Районния  съд в града за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него - „задържане под стража”.

3 години затвор за рецидивист, извършил кражба

Константин Тодоров
473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини