Кирил Петков внесе в КС ново искане за изслушване

  • 26 октомври 2021 13:45

  • 2589
  • 27
Кирил Петков внесе в КС ново искане  за изслушване
© Булфото (архив)

Във връзка с очакваното произнасяне на конституционните съдии по казуса с гражданството на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, днес Петков внесе за втори път в Конституционния съд своето настойчиво искане да бъде конституиран като заинтересована страна по делото и да бъде изслушан в открито заседание, съобщиха от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Изслушване на аргументите му не бе допуснато от КС, което съгласно правни експерти нарушава правото му на защита, признато от самата Конституция. Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. Според чл. 32 от Конституцията: "Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име."

Експерт разкри наруши ли КС Конституцията, като отказва да чуе мнението на Кирил Петков

Конституционният съд включи като външни експерти по делото лица, които преди посочването им от КС нееднократно в свои публични изказвания пред медиите бяха изразили негативни становища против валидността на отказа на г-н Петково от гражданство, което предопределяше и решението на Съда.

Освен че нарушава конституционно признатото на всеки гражданин право на защита пред съд, отхвърлянето на искането за изслушване на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически на практика съкрати срока за разглеждане на казуса от Съда, така че окончателното произнасяне да се случи непосредствено преди изборите за народни представители. Това само по себе е намеса и би оказало пряко влияние върху изборния резултат.

Кой режисира скандала с двойното гражданство на Кирил Петков?

Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ се присъединява към искането на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за преразглеждане и допълване на определението на КС, с което се отрича правото му да бъде изслушан и да представи писмена защита. Считаме, че в духа на Конституцията и на Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи Съдът дължи произнасяне по въпроса дали предметът на делото засяга правата на г-н Петков по чл. 32 от Конституцията във връзка с чл. 56 от същата, преди да постанови решение по същество.

Най-очакваният хит: „Гражданството“ (режисьорска версия)

Правото на защита пред съд и на справедлив процес е основно човешко и конституционно право на всеки български гражданин. Като институция, призвана да брани Конституцията, Конституционният съд не бива да бъде съучастник в нейното погазване. Г-н Петков нееднократно заяви своята готовност да се съобрази с решението на Съда и с неговите правни последици. Принципите на демократичното общество и на правовата държава повеляват обаче, на г-н Петков да му бъде предоставен реален шанс за защита на правата и законните му интереси.

Силно се надяваме, че с действията си в настоящото производство Конституционният съд няма да допусне нарушение на правата на един български гражданин в разрез с нормите на самата Конституция в преследване на цели, които не са му възложени по Конституция.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2589 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
АБЕ ГЛУПАК!

2021.10.26 | 19:10

27
СКРИЙСЕ НЯКЪДЕ БЕ ЛЪЖЕЦ ДОЛЕН! ПО ГОЛЯМА НАГЛОСТ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА НЕ Е ИМАЛО!!!
АБЕ ГЛУПАК!

2021.10.26 | 19:10

26
СКРИЙСЕ НЯКЪДЕ БЕ ЛЪЖЕЦ ДОЛЕН! ПО ГОЛЯМА НАГЛОСТ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА НЕ Е ИМАЛО!!!

2021.10.26 | 14:31

6
Зализания,гелосан К.и.р.ч.о и гаджето му Ко.к.о.р.ч.о– гьон суратлък, наглост и нахалство до безумие. Единия осъден престъпник - крадец на интелектуална собственост а другия лъжец, фалшификатор и престъпник от гледна точка на закона попълнил документ с невярно съдържание със знанието и съдействието на Р.а.д.е.в. И ако това са "почтенните" дето ще ни "оправят" за 800 дни - ами благодаря, ще гласувам за Г.Е.Р.Б.

2021.10.26 | 17:22

25
Нагъл, нахален непукист - погазил основния закон със знанието и съгласието на Гестаповеца Радев - сега квичи за нарушаване на права. Че никой не те съди бе дрисльо - съдът се произнася дали си бил канадец когато си постъпил на работа. ЯСНО Е КАКВО ИСКАШ - ДА ЗАБАВИШ ПРОИЗНАСЯНЕТО НА РЕШЕНИЕТО ЗА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЗА ДА НЕ ПОСТРАДАШ ТИ И РАДЕВ. АМА АКО СЪДЪТ Е НАИСТИНА СЪД - ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ НА ВРЕМЕ И ЩЕ ОСТАВИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЕ НАХАЛНОТО ТИ ИСКАНЕ.
Протестиращ

2021.10.26 | 15:59

14
Аз гледам, че ги посрещат само шепа възрастни хора, които сигурно са организирани по някакъв начин, както беше и на "протестите", с едни пълни торбички.

2021.10.26 | 14:31

7
Почтенни пичове, бе - до мозъка на костите. На тези "почтенни" момченца можете да им доверите и банковите си сметки - щото така или иначе ще ви ограбят ако дойдат на власт. Спомнете си Жан Виденов и Румен Гечев. Първите признаци са вече на лице - непосилни цени на горивата и тока. парното е по добре да не си го пускате вече. Хипер инфлация. Цените в магазините е по добре да не ги гледате, че ще се изприщите. А идва и Р.а.д.е.в.а.т.а зима - ако не го изритаме на 14.11.2021 от президинтсвото.Кой плаща за автобусите? кой плаща на мекеретата дето ужким ги посрещат радостно, кой плаща за постоянното им присъствие по телевизиите? Поредните мошенници – ВНОСНИ месии като при цяря - дето ша ни опраят за 800 дни - разбирай ограбят за има няма 800 дни.
STEFANOS

2021.10.26 | 16:41

22
Отказвам се от кандско гражданство, понеже ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА СТАНА МИНИСТЪР В БЪЛГАРИЯ! Ubi bene, ibi patria (където е добре, там е родината, Римска поговорка).

2021.10.26 | 16:46

24
Искам си отнова канадското гражданство, защото има вероятност никога повече да не съм министър.

2021.10.26 | 16:44

23
Два педала с 4 П-та!!!Що е то??
Кире и кокорчо

2021.10.26 | 16:40

21
Какъв остап е това нищо,изпълзяло от дупката на прокопий разградски???По тъп начин се опитва да протака, педалчето,но КС се е произнесъл и това не районния съд,тъпо крадливо безродното копеле

2021.10.26 | 16:36

20
Като не искат да изслушат него, да изслушат Херо Мустафа! Тя ще им обясни какво значи върховенство на закона...в България.

2021.10.26 | 16:29

19
Човекът иска да иде да си признае, пък те не го искат.

2021.10.26 | 16:15

18
Този е съвременния Остап Бендер.

2021.10.26 | 16:07

17
Какъв български гражданин е па тоя бе? Боклук!

Добави коментар

Водещи новини