Кирил Петков: Опитваме се да дадем нова посока на България, за да се гордеем със страната си

  • 31 октомври 2021 20:58

  • 4078
  • 48
© Novini.bg

Обединява ни една мисия – да продължим да променяме нашата родина, за да изглежда така, както искаме да изглежда. Живях доста време в чужбина, нагледал съм се на хубави неща и искам по-бързо да ги пренасяме у нас. Това каза съоснователят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" по време на онлайн среща с българи в чужбина Даниел Лорер.

Милея и чакам тази промяна да се случи най-сетне.  Първата и най-важна точка е нулева корупция. Тя е гаранция за правилно функциониране на държавата. Друго важно нещо е овластяването на кадърни и способни хора в администрацията, които да работят за обществото, добави той.

Всички икономически изследвания сочат, че България има потенциал да стане богата държава, но това не се случва. В последните четири месеца разбрахме защо – парите изтичат, заяви съоснователят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Основната ни цел е нулева корупция, защото това са едни 8 млрд., които можем да инвестираме обратно в страната. Ако правим това в продължение на 4 г. вярвам, че накрая няма да повярваме как изглежда България, посочи той.

Опитваме се да дадем нова посока на България, така че всички ние да се гордеем със страната, в която живеем, да се гордеем, че живеем тук, добави Петков.

Първото нещо, което трябва да направим, е да освободим малкия бизнес да работи – без всички разрешителни административни режими. Ако махнем това бреме, бизнесът ще може да работи по-целево. Стандартът на живот зависи от фирмите, които могат да изнасят. Нашата мисия оттук нататък е да направим нашата икономика с по-голям потенциал за износ. Имаме много ясни мерки как да премахнем корупцията, включтелно антикорупционна агенция. Във всяко едно министерство звената за вътрешен одит ще рапортуват директно на тази агенция, коментира Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Имаме много работа за вършене в училищата, каза съоснователят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Асен Василев. Методите за обучение са остарели, има много по-съвременни опити, които могат да се използват. Висшето образование също е в доста тежко състояние. Не на последно място, здравеопазването е в окаяно състояние, като нивото на финансиране като процент от брутния вътрешен продукт не е толкова по-ниско, отколкото в другите европейски страни. Просто голяма част от парите се крадат или не се използват по предназнаенчие. Това са ключови прблеми, които трябва да се правят, заяви Василев.

Асен Василев: Ще спечеля дебат с Борисов, българите трябва да знаят как се харчат парите им

Друг голям проблем е, че 40% от пенсионерите са под нивото на бедност. Чрез добавките в актуализаицята а бюджета успяхме да ги извадим над това ниво до края на годината, но това е една много дребна първа стъпка. Няма как да оставим хора, кото са работили по 40 г. да живеят с толкова ниски доходи, подчерта Асен Василев.

В селското стопанство в момента субсдиите са изкривени, дават се по погрешен начин. В енергетиката трябва да направим план как да трансформираме енергийните си мощности. Има възможност да сенаправят ВЕЦ-ове по Дунав и трябва да довършим газовите диверсификации, трябва да се достори връзката с Гърция, която ще даде стабилност на доставките, посочи съоснователят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Трябва да се подобри транспортната свързаност между Северна и Южна България, свързаността с Румъния. Пътната мрежа в страната е в окаяно състояние, въпреки милиардните инвестиции. Трябва да пуснем влакове със 150-200 км/ч, за да махнат част от трафика от магистралите и да се пътува удобно и бързо, каза още Асен Василев.

Константин Тодоров
4078 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар

2021.11.01 | 08:54

48
Лъжата няма край!
Марш от където си пропълзял

2021.11.01 | 07:28

47
На Радев пипалата. Лъжата пред конституцията е нищо за тези плужеци.

2021.11.01 | 06:30

46
Новата посока е "лъжете колкото можете, после само се извинете, ако ви хванат"!

2021.11.01 | 06:24

45
Кирил Петков: Опитваме се да дадем нова посока на България,. Мерси за твоята посока.... пътя ти те води в затвора. Ти си типичен безразсъден овен
Александър

2021.11.01 | 06:13

44
Кире недей ! Късаш ми сърцето...

2021.11.01 | 05:50

43
Промяна не се прави от лица, които попълват декларация с невярно съдържание. Както и пенсии не се вдигат с приходи в бюджета от галопираща инфлация. Както е известно, инфлацията ги изяжда. Лъжата продължава.
катана

2021.11.01 | 05:48

42
да се гордеем със нарушители на конституцията на държавата,посоката на България това ли ще е,да я ръководят от лъжци и измамници.
Църхо и Страхота

2021.11.01 | 01:43

41
Ора, теа са червиви, неелити са.Па ша требва сред Мълуумници да търсим нещо що - годе........
0

2021.11.01 | 01:42

40
ДОЛЕН КОМУНИСТ

2021.11.01 | 00:18

39
Полиция, армия, жандармерия, лекари, учители, ученици, родители, всякакви държавни служители, ресторантьори, хотелиери ще паднат първи в трапа. Сега е момента, протестирайте кой както може, саботирайте, гласувайте, така че да забавим фашизма.

Добави коментар

Водещи новини