Прокуратурата в Русе разследва пожара в COVID отделение

  • 13 октомври 2021 15:03

  • 194
  • 0
Прокуратурата в Русе разследва пожара в COVID отделение
© gettyimages

Районната прокуратура в Русе разследва пожара в COVID отделението на Университетската болница "Медика" в Русе, съобщиха от прокуратурата.

Пламъците са лумнали около 4 часа тази сутрин, а инцидентът е причинен от пациентка, която свалила кислородната си маска, след което взела запалка, за да потърси изтърван предмет под леглото.

Пациентка запали стая в COVID отделение в Русе

От близостта на огъня до кислорода маската се възпламенила и бил предизвикан пожар. При произшествието няма пострадали, а само материални щети.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за престъпление - причиняване на пожар по непредпазливост, който е представлявал опасност за живота на други хора. За него законът предвижда наказание до три години затвор.

На мястото е извършен оглед. Разпитани са свидетели. Осигурени са необходимите мерки за безопасност на участниците в следствените действия. Предстои назначаване на пожаро-технически, ценови и медицински експертизи.

Административният отдел на Русенската окръжна прокуратура също се е самосезирал по случая. Възложена е проверка, при която са изискани правилникът за вътрешния ред в отделението на болницата, както и останалите документи, свързани с контрола на вещите, които могат да внасят настанените на лечение пациенти. При необходимост ще бъдат дадени конкретни предписания, информират от прокуратурата.

Мая Йорданова
194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини