Гешев се срещна с роднини на пострадалите три жени при тежката катастрофа в Стара Загора и прокурори от областта

  • 13 октомври 2021 12:16

  • 269
  • 1
Гешев се срещна с роднини на пострадалите три жени при тежката катастрофа в Стара Загора и прокурори от областта
© Булфото (архив)

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и прокурори при Окръжна прокуратура-Стара Загора проведоха среща с роднини на пострадалите при тежко пътно-транспортно произшествие, станало на 1 октомври 2021 г. в гр. Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно произшествие е 18-годишен шофьор, който при управление на МПС е нарушил правилата за движение и е причинил тежка телесна повреда на 23-годишна жена, средна телесна повреда на друга 23-годишна жена, както и лека телесна повреда на жена на 27 години. Участие в срещата с близките на пострадалите взе и апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов. Наблюдаващите прокурори запознаха близките на пострадалите с извършените до момента действия по разследването, като ги увериха, че е предприето всичко необходимо за изясняване на обективната истина. Роднините заявиха, че имат пълно доверие на местните органи на прокуратурата, ангажирани с делото. 

Пешеходка е с опасност за живота след тежка катастрофа в Стара Загора

Главният прокурор изрази съпричастността си към роднините на пострадалите и ги информира, че досъдебното производството е взето на специален надзор освен от Апелативна прокуратура-Пловдив и от прокурор от Върховна касационна прокуратура. Предстои да бъде решено дали разследването на досъдебното производство да бъде възложено на прокуратура в друг съдебен район в страната (по предложение на окръжния прокурор на Стара Загора до главния прокурор) с цел осигуряване на пълна обективност и недопускане и на най-малкото съмнение за възможно въздействие върху разследващите органи.

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във подчерта и принципната позиция на Прокуратурата на Република България за необходимостта от конкретни законодателни изменения, които биха способствали за засилване на превенцията и ограничаване нарушенията по пътищата. Преди повече от година прокуратурата представи предложения за налагане на наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на едно или повече лица, в случаите, в които престъплението е извършено: при управление на превозно средство след употреба на алкохол с концентрация над 2 на хиляда, при управление след употреба на наркотични вещества, при липса на необходимата правоспособност и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч. В тези случаи бе предложено в полза на държавата да се отнема управляваното превозно средство, независимо от собствеността му. До момента обаче по направените експертни предложения не са предприети каквито и да е действия от страна на законодателната власт. 

Гешев проведе работна среща с магистратите от Апелативен район-Пловдив

По-късно главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във проведе работна среща и с прокурори и следователи от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Акцент в разговорите бяха работата по делата, свързани с престъпления по транспорта и ролята на правоохранителните органи по тяхното предотвратяване. Дискутирани бяха и действията на прокуратурата по противодействие на битовата престъпност.

Обсъдена бе организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство и необходимостта от активни действия за недопускане нарушения на политическите права на гражданите в контекста на предстоящите избори за президент и Народно събрание. Главният прокурор поздрави прокурорите и следователите от ОП-Стара Загора за добрата им работа по редица дела с висок обществен интерес в защита интересите на българските граждани.

Филип Епитропов
269 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mitaka

2021.10.13 | 13:44

1
ДАВАЙ ГЕШЕВ РАДЕВ И ПЕТКОВ В ЗАТВОРА

Добави коментар

Водещи новини