Спецпрокуратурата повдигна обвинение на съдружника на Божков Борис Бекяров

  • 11 октомври 2021 18:30

  • 1225
  • 0
Спецпрокуратурата повдигна обвинение на съдружника на Божков Борис Бекяров
© armymedia.bg

Днес, 11.10.2021 г., Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Б.Б.(Борис Бекяров - бел.ред.), обвинен за участие в ръководената от В.Б. (Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от - бел.ред.) организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления.

На 10.10.2021 г. обвиняемият Б.Б. пристигна доброволно на Аерогара София с полет от Република Австрия. На столичното летище той бе задържан от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до арестно помещение. В присъствието на защитник и при спазване на процесуалните правила, днес на обвиняемия бе предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем. Проведен бе подробен разпит на лицето в това му качество. 

Задържаха Борис Бекяров, един от съдружниците на Божков

Към материалите по досъдебното производство бяха приобщени представени от Б.Б. множество медицински, съдебни и др. документи, касаещи здравословното му състояние, в т.ч. от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Република Австрия. Съобразявайки процесуалното поведение на Б.Б и представените от него книжа екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок.

На обвиняемия Б.Б. е взета и мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. 

Филип Епитропов
1225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини