Диана Ковачева: Пряк избор на членове на ВСС няма как да се въведе до есента

  • 31 май 2012 18:50

  • 745
  • 1
Диана Ковачева: Пряк избор на членове на ВСС няма как да се въведе до есента
©

Няма как да проведем пряк избор за членове на Висшия съдебен съвет/ВСС/през есента, тъй като нямаме възможност да въведем електронно гласуване.

Това каза министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент по повод думите на говорителя на ЕК Марк Грей, че прекият избор тип "един човек - един глас" може и е желателно да се осъществи на изборите за ВСС през есента.

Ковачева посочи, че според нея само електронното гласуване е начинът за пряк избор, който не може да бъде манипулиран. По думите й в момента няма добра процедура за ограничаване на номинациите и прекалено големият брой кандидати не могат да бъдат изслушани в рамките на два дни. Ковачева посочи, че е помолила ЕК да й предостави анализа си, според който прекият избор е възможен и добави, че след като се запознае с него ще го коментира. Министърът допълни, че това което се прави в момента е да се увеличи максимално броят на делегатите, които участват в избора, с около два пъти спрямо досегашния.

Последвайте канала на

Десислава Станева
745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДОЛУ ИЗМАМНИЦИТЕ

2012.06.03 | 22:12

1
ЛЪЖЕ !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини