Поредно заседание по казуса "Росенец"

  • 06 октомври 2021 07:48

  • 698
  • 0
Поредно заседание по казуса "Росенец"
© Bulphoto/архив

Съществувала ли е сграда на плажа в Росенец, до т. нар. „летни сараи“? Това ще се проверява, ако има налични ортофотокарти от края на 70-те години.

Днес продължава поредното дело в Бургаския административен съд.

Община Бургас кани съветника Бачийски на рибена чорба в „Ченгене скеле“ за избистряне на мисълта

На ортофотокарти, заснети след 1978 година, трябва да се вижда сградата на плажа в Росенец, за която Община Бургас издаде заповед за събарянето ѝ, защото е незаконна.

Тезата лансира в последното съдебно заседание адвокатът на „Стрейтлайн“ Иван Цанев, които обжалват заповедта. Той посочи, че подобни карти трябва да има в Агенцията по геодезия и кадастър и на тяхната основа, в последствие, са правени и самите кадастрални карти.

Бургаският административен съд изиска по канален ред тези документи, ако те са налични в институцията и това ще стане ясно в днешното съдебно заседание.

Целта ни е да докажем, че тази сграда я е имало отдавна и тя е част от сделката по покупка на имотите в този район, посочи Цанев.

Юрисконсултът на Община Бургас подчерта, че след постройката я няма в кадастралната карта, то тя не съществува документално.

След информация от кадастъра, съдът ще прецени дали да се задават нови въпроси на вещото лице, изготвило експертиза по делото.

Днешното заседание е насрочено за 13,30 ч.

Последвайте канала на

Десислава Станева
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини