Гледай на живо

Червени и сини пристигат на "Васил Левски" за голямото дерби

Румен Миланов: Защитата на свидетели е предмет на изпълнителната власт

  • 13 септември 2021 15:05

  • 464
  • 2
Румен Миланов: Защитата на свидетели е предмет на изпълнителната власт
© YouTube

„Секторът по сигурност се развива в резултат на личностни, емоционални отношения към еди си кой и някой си кой. Така сектор за сигурност не се гради.“ Това заяви пред БНР ген. Румен Миланов, бивш шеф на Националната служба за охрана, на НСБОП и бивш директор на Жандармерията, експерт по национална сигурност.

Според него координацията между службите не е на необходимото ниво.

Депутатите от Правната комисия отнеха от главния прокурор Бюрото за защита на свидетели

"Ако се абстрахираме от персонажа и личността на главния прокурор, характерът на защитата на свидетели в наказателния процес е предмет преди всичко на изпълнителната власт, защото дейността е близка до оперативно-издирвателния процес, поясни Миланов.

В световен мащаб тези структури са обикновено към изпълнителната власт, посочи той. „Правилно е да е към министерство на правосъдието. В сегашния случай имаме смесване на дейности от компетентността на изпълнителната и на съдебната власт, а с преместването на Бюрото ще се постигне тяхното разделение", смята Румен Миланов.

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във смята обратното. „Аз съм с голяма резерва към тази позиция на главния прокурор.

“Относно предлаганите промени в Закона за НСО и ограничаването на броя на лицата, които се охраняват от службата, Румен Миланов изтъкна, че минимизирането на списъка в разумни и рационални граници е основателно.

Мая Йорданова
464 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИСКАТ ДА ПРЕДАДАТ

2021.09.13 | 18:18

2
ЗАЩИТЕНИТЕ СВИДЕТЕЛИ НА Я. СТОИЛОВ А ТОЙ ДА ГИ ПРЕДАДЕ НА МАФИЯТА ЗА ПРЕМАХВАНЕ! НА РАДЕВ ДЕЙСТВИЯТА!
баба гицка

2021.09.13 | 15:24

1
тъпак, изпълнителната власт е най-продажна - каква защита от обикновен полицай - ако ти дойде до главата, друга песен ще пееш

Добави коментар

Водещи новини