Димитър Бербатов даде обяснения в прокуратурата

  • 01 септември 2021 12:18

  • 826
  • 1
Димитър Бербатов даде обяснения в прокуратурата
© Булфото (архив)

Бившият футболист и кандидат за президент на Българския футболен съюз - Димитър БербатовДимитър Бербатов Димитър Бербатов-с прякор Бербо е роден на 30 януари 1981 г. в Благоевград. Има по-малък брат на име, беше викнат в Софийска районна прокуратура днес (1 септември). Причината е сигналът, подаден от него и щаба му срещу настоящия шеф на централата Борислав Михайлов.

Бербатов алармира, че бившият вратар е злоупотребил със служебно положение и е оказал натиск върху председателите на зоналните съвети на БФС с настояване клубовете да оттеглят подкрепата си в инициативата за свикване на извънреден изборен конгрес.

Данъчните погнаха БФС

На 30 август по същия сигнал беше разпитан самият Борислав Михайлов. Тогава той отказа да коментира пред сградата на прокуратурата, а след това определи жалбата на Бербатов и екипа му като "поредния нелеп сигнал". 

Бербатов и екипът му предоставиха на Българския футболен съюз подписка от 1/3 от клубовете у нас с искане за свикване на извънреден конгрес през септември. От централата обаче заявиха, че са открили нередности и не уважиха искането, а насрочиха дата за редовен конгрес - 18 март 2022 г. 

Пред bTV президентът на "Левски 2000" Русе, който е подкрепил инициативата на Бербатов, разкри, че му е бил наложен натиск от шефа на зоналния съвет с молба да оттегли подписа си. 

Бербатов се очертава като най-сериозния нов кандидат за поста на президент на БФС. Централата се ръководи от Борислав Михайлов, който беше преизбиран 3 пъти. Той подаде оставка в края на 2019 г., но повече от година по-късно я оттегли. Това се случи ден, след като бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" обяви, че ще се бори за президентското място.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
826 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Трайчо костов

2022.04.04 | 23:59

1
За последните десет години чухме само две претенции към Борислав Михайлов. Първата е към прическата му ! Въпрос на суета. Ще дам пример с още няколко футболни хора с такива прически : Валентин Михов -бивш президент на БФС и Професионалната Лига, Наско Сираков -президент на ПФК " Левски", Христо Порточанов-кандидат за Президент на БФС, и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ : Димитър Бербатов - кандидат да командва Всичко и Всички във футбола ! Втората претенция към Михайлов : танцувалните му способности. Аз предпочитам усмихнат и добронамерен човек, отколкото " озъбено, свирепо куче" в този размирен свят на противопоставяне !!! Бербатов , УСМИРИ СЕ ! Виждаш твоите последователи какво правят в Благоевград ! Това насилие би ти тежало на съвеста, ако я имаше ! Ти си просто ЛАКОМ и ЖАДЕН за власт човечец. ТЪЖНО, тъжно ....

Добави коментар

Водещи новини