Прокуратурата разследва касапницата край Драгоман

  • 16 август 2021 14:10

  • 874
  • 0
Прокуратурата разследва касапницата край Драгоман
© Getty images

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, съобщават от държавното обвинение.

На 13.08.2021 г. вечерта македонският гражданин Г.Р. паркирал управлявания от него товарен автомобил с ремарке в аварийната лента на скоростния път в района на гр. Драгоман.

Тежка катастрофа край Драгоман, има загинало бебе

С действията си водачът нарушил правилата за движение по пътищата, забраняващи спирането на превозните средства за престой извън специално обозначените за това места. Той създал опасност, довела до пътнотранспортно произшествие, при което сутринта на 14.08.2021 г. лек автомобил се врязал в паркирания от него ТИР.

На място загинали трима - С.Б. (на 6 месеца), Е.С. (на 20 години), Е.Б. (на 50 години).

Двама пътници от катастрофиралата кола - К.Б. (на 20 години) и К.М. (на 33 години), са с телесни повреди и са настанени по спешност в болница с опасност за живота. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Р. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Действията по разследването на тежкото престъпление продължават със събиране на доказателства – разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Мая Йорданова
874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини