Двама пострадали след катастрофа с малък самолет край село Мирково

  • 15 август 2021 14:13

  • 1978
  • 2
Двама пострадали след катастрофа с малък самолет край село Мирково
© Булфото (архив)

Двуместен самолет е катастрофирал вчера в района на село Мирково, община Пирдоп, съобщи пресцентърът на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/.

При инцидента са пострадали пилотът и пътникът, които са настанени в болница, посочват от МТИТС. Инцидентът е станал около 19,50 със свръх лек самолет, който е закачил проводници на електропровод за високо напрежение. Самолетът се срива и удря в земята, вследствие на което е разрушен, уточняват от МТИТС.

Веднага на мястото е пристигнал екип на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. След извършването на обстоен оглед е установено, че въздухоплавателното средство е без регистрационни знаци и не е вписано в регистъра.

Предстои да бъде установено дали участниците в произшествието притежават валидни свидетелства за правоспособност за управление на свръх леки самолети, се посочва в съобщението. От МТИТС информират, че разследването на произшествието е поето от Националната следствена служба.

Самолет за гасене на пожари падна в Турция

Константин Тодоров
1978 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.15 | 15:21

2
Ии скивай самолета с гуми от карyца

2021.08.15 | 14:56

1
Бoйкo е виновен! Веднага сезирайте прокyратурата!

Добави коментар

Водещи новини