Делото срещу Марешки се връща в Апелативния съд във Варна

  • 12 август 2021 17:24

  • 1606
  • 2
Делото срещу Марешки се връща в Апелативния съд във Варна
© Булфото (архив)

Делото срещу Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 се връща в Апелативния съд във Варна. Окончателното решение на ВКС е от днес.

Магистратите се произнесоха по жалбата на лидера на "ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на", който бе осъден на четири години затвор за изнудване. Според обвинението Марешки през 2014 г. опитал да принуди бизнесмена Асен Миланов да плаща наем от 10 000 лева за пицария във Варна. Първоначално Окръжният съд във Варна оправда Марешки и съподсъдимата с него Красимира Колева. После апелативните съдии ги признаха за виновни.

В мотивите, с които върховните магистрати връщат делото във Варна, пише, че има съществени процесуални нарушения и разминавания. Съдиите са на мнение, че обвинението на Марешки и Колева е, че са изнудвали Миланов, като лично са го заплашвали и са искали за себе си да им дава по 10 000 лева. Апелативният съд обаче ги е признал за виновни в съизвършителство и така общата им цел била бизнесменът да плаща само на Марешки. Върховните магистрати казват също, че Колева първо е оправдана, че е поискала парите за себе си, след което - осъдена по обвинение, което не й било повдигнато.

Други нарушения, които от ВКС отбелязват, са неясноти в присъдата на по-долната инстанция. Според магистратите част от нея била преписана буквално от обвинителния акт.
Върховните съдии дори изразяват съмнения в безпристрастността на Апелативния съд във Варна.

Марешки предполага, че е един от основните подслушвани

Константин Тодоров
1606 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДаНакажемШайката

2021.08.12 | 19:17

2
Това не е новина.Новината е,че няколко бензиностанции работят за независимите къдии.

2021.08.12 | 18:38

1
аре сега сапунчето , хавлийката и на баняяяяя , у варненския пандиз ,

Добави коментар

Водещи новини