Кристиан Николов поиска от съда да бъде пуснат под домашен арест

  • 24 юни 2021 15:49

  • 1392
  • 1
Кристиан Николов поиска от съда да бъде пуснат под домашен арест
© Булфото (архив)

Защитата на Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва, поиска от Софийския градски съд да измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека - "домашен арест". Според адвокатите Николов е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

Прокуратурата обаче настоява Николов да остане в ареста. Според обвинението срокът на задържане е разумен, а доброто му процесуално поведение не е съотносимо към мярката.

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста, реши САС

Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам установен адрес, няма да се укрия и мога да търпя по-лека мярка, заяви в съда Николов. 

На този фон смъртта на експерт и замяната му с друг, който да извърши изследване за психологическото състояние на подсъдимия, наложи отлагането на заседанието за 1 септември.  В Софийския градски съд се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Николов и няма как процесът да продължи. В следващите седмици това трябва да се случи, след което и в съда да стане ясно какво е психологическото състояние на подсъдимия. 

Адвокатът на семейството на Милен Цветков: Николов ясно е осъзнавал какво може да се случи след наркотиците

Телевизионният водещ загина в катастрофа навръх Великден миналата година. Две експертизи доказаха, че при катастрофата Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три вида наркотици в организма си. Експертизите за психологическото състояние на Николов са последни по делото. След това се очаква и решение на съда за това дали подсъдимият умишлено е предизвикал смъртта на Цветков.

След заседанието по делото започна гледане на мярката за неотклонение. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
администрат

2021.06.24 | 16:20

1
направо да си го оправдаят Няма никакви доказателства по закона за движение по пътищата.Ами така де.Случаят е мнооого сложен........

Добави коментар

Водещи новини