Обирджията на банковия клон в Дупница пред съда: Губят ми се моменти от деня на обира, бях в неадекватно състояние

  • 20 юни 2021 12:25

  • 2630
  • 4
Обирджията на банковия клон в Дупница пред съда: Губят ми се моменти от деня на обира, бях в неадекватно състояние
95 дни
© gettyimages (архив)

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови на днешното си заседание Окръжният съд в Кюстендил по отношение на 40-годишния Крум Йорданов, обвинен в банков грабеж за близо 54 хиляди лева, предаде БТА.

Грабежът беше извършен на 17 юни, малко след 14.00 чака от банков офис в центъра на Дупница. Мъжът беше заключен от касиерката в касовото помещение, но след стрелба с личния си пистолет, успя да се измъкне и избяга. Час и половина по-късно беше задържан.

Крум Йорданов е 40-годишен, неосъждан, психолог по образование. Живее на семейни начала с жена, от която има две малолетни деца, стана ясно на днешното заседание. Йордан е работил 19 години в системата на МВР, по неофициална информация - към КАТ-София. "Беше импулсивно и глупаво действие. Изпаднал съм в изключително затруднено положение, което не пожелавам и на най-големия си враг. Не помня много от случилото се, не зная къде съм хвърлил пистолета. Показах на полицаите къде съм оставил парите. Действията бяха напълно неосъзнати. Нямах дори ръкавици на ръцете, ползвах собственото си оръжие. Не съм мислил въобще за последствията. Две-три години съм на лекарства, имам тежки кредити, жена ми - също. Ако остана под домашен арест, поне ще мога да гледам децата, докато жена ми ходи на работа, защото нямаме една стотинка", каза пред съда Йорданов.

Повдигнаха обвинение на банковия обирджия от Дупница

Предвид обаче високата обществена опасност и дързостта, с което е извършено престъплението, съдът постанови постоянното задържане на Йорданов под стража. Решението на съда може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред САС.

Според НК, предвиденото наказание за това престъпление е от 5 до 15 години лишаване от свобода. Съдът би могъл да наложи и наказание за конфискация на до една втора от имуществото на извършителя.

Novini.bg
2630 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
НСГП

2021.06.20 | 14:06

4
Че напудрен за централния им кредитен регистър е бил.
Кольо

2021.06.20 | 13:51

3
Пуснете човека на свобода, какво зло е направил? Щом краде от крадците(банките) - проблем няма.

2021.06.20 | 12:51

2
Те от банката им казват къде да ходят за пари аз ги знам тия по телевизията ги даваха

2021.06.20 | 12:48

1
Гнусен мръсен милиционер, дано го пратят в килия, дето лежат хора, които е тормозил докато е дерибействал в униформа.

Добави коментар

Водещи новини