Георг Георгиев: Закриването на спецсъда освобождава финансов ресурс на мафията

  • 29 април 2021 08:49

  • 475
  • 5
Георг Георгиев: Закриването на спецсъда освобождава финансов ресурс на мафията
© Кадър: БНТ

Резултатите от работата на специализираното правосъдие се отразява в препоръката от 2019 г. на ЕК да отпадане Механизма за сътрудничество и проверка, като специално докладът акцентира, че сме се справили много добре с борбата с организираната престъпност, заяви Георг Георгиев в ефира на БНТ.

На въпрос обаче кога ще се видят резултатите от работата на този съд, например осъдителни присъди, Георг Георгиев заяви, че това не може да се случи за ден или два, а съдебните процеси изискват време. Припомняме, че структурата на специализираните съдилища беше създадена през 2010 година.

Според него причината да се иска закриване на спецсъда е, за да се освободи финансов ресурс.

"Сега най-големите борци с корупцията - колегите от "Да България" са тези, които предлагат закриването не само на специализираните съдилища и прокуратура, но и на КПКОНПИ. В момента те блокират работата на една служба, която към момента е запорирала имущество за над 3 млрд. на олигарси", заяви Георгиев.

По думите му явно целта е този ресурс да бъде освободен, тъй като една предизборна кампания е минала, а предстои друга.

Журналист: Взривовете съвпадат с пристигането на шпиони от Русия в България през 2015 г.

Припомняме, вчера парламентарната правна комисия прие на първо четене предложението на ДБ да се закрие спациализираното правосъдие - съд и прокуратура.

Георг Георгиев коментира и разкритията на прокуратурата за връзка между четири взрива 10 години назад и посещения на руски граждани, свързани с ГРУ, а и с опита за отравяне на Емилиян Гебрев. По думите му това е резултат от старателните усилия да се гарантира националната сигурност, а изявлението на органите е важно, а щом да предприели стъпката да говорят, значи разполагат със стабилни доказателства.

Novini.bg
475 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Писнало ми е...!

2021.05.20 | 13:03

5
От Комсомолски секретари на ДКМС...,а сега и от Комсомолски секретари на...ГЕРБ...!!!
Julissa

2021.04.30 | 18:57

4
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.04.29 | 09:16

3
ПРАВ Е, МАФИЯТА ВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕ БИЗНЕСИ

2021.04.29 | 09:16

2
Закpиването на т.наp. "извънpедни съдилища", които са само 6yхалки на властта, намалява pиска от повтоpение на 12-тте загy6ени години от цаpyването на Тиквата и ни спестява милиони, които иначе 6ихме дължали като осъдят дъpжавата в Стpас6ypг.
БОЙ ОТ БОЙКО

2021.04.29 | 08:58

1
ТАКА Е....МАФИЯТА И МУТРИТЕ ВЛЯЗОХА В ...ПАРЛАМЕНТА.....

Добави коментар

Водещи новини