Гледай на живо

Евро 2020: Испания - Полша 1:0

Заплатите в съдебната система скачат с 10%

04 февруари 2021 16:07

Заплатите в съдебната система скачат с 10%
© Novini.bg
666 0

За втора година заплатите в съдебната система се вдигат с 10 процента.

Със свое решение Висшият съдебен съвет реши увеличението да е със задна дата - от 1 януари. Така заплатата на районен съдия и прокурор - без класа прослужено време и парите за ранг, става 3300 лв., а на върховен съдия и прокурор - 5460 лв., съобщава БНР.

Съдийската колегия на ВСС прие план за поетапно възобновяване на работата с Единната информационна система на съдилищата

Членът на Висшия съдебен съвет Евгени Иванов, който доскоро оглавяваше Асоциацията на прокурорите, нарече разликите в заплатите „разлом“, който трябва да бъде премахнат по най-справедливия начин.

Призив към съдебните кадровици до края на мандата си да намерят решение на този проблем отправиха и председателите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет и Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25.

Мая Йорданова
666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини