Гледай на живо

Евро 2020: Испания - Полша 0:0

Иван Гешев и председателят на АИКБ Васил Велев подписаха Меморандум за сътрудничество

12 април 2021 14:30

Иван Гешев и председателят на АИКБ Васил Велев подписаха Меморандум за сътрудничество
© ПРБ
357 1

Днес, 12.04.2021 г., в Съдебната палата в гр. София, главният прокурор на Република България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Документът предвижда взаимодействие между Прокуратурата на Република България (ПРБ) и АИКБ при разработването и изпълнението на комплексни мерки за предотвратяване, своевременно установяване и санкциониране на нарушенията на нормативните правила във всички области на стопанството.  

АИКБ ще сигнализира ПРБ при констатирани нередности, пораждащи съмнение за извършването на противозаконна дейност като корупция, безстопанственост в публични предприятия, които са държавна или общинска собственост, пазарни манипулации при търговията с електроенергия, кражби на предприятия, източване на обществените фондове чрез злоупотреби с инвалидни пенсии, получаване на наследяващи се обезщетения за безработица и болнични, издаване на решения на органите на медицинската експертиза при установяване на работоспособността, вида и степента на увреждане на лица в нарушение на нормативната уредба и др.

При необходимост Асоциацията ще подпомага експертно разработването на методически и организационни мерки за разкриването и разследването на престъпления в области, изискващи специфични знания-капиталови и/или енергийни пазари, киберпрестъпления, изпиране на пари, данъчни и имотни измами, неправомерно управление на отпадъци и др. В меморандума е записано още, че ще се проучват и прилагат добри европейски и световни практики в противодействието на корупцията, изпирането на пари и данъчните престъпления. 

КРИБ и Главният прокурор подписаха Меморандум за сътрудничество

През 2020 година ПРБ сключи Меморандум за сътрудничество и разбирателство с КНСБ, КТ „Подкрепа“ и КРИБ.

Novini.bg
357 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СКАНДАЛНО

2021.04.12 | 17:42

1
КОРУПЦИОННА сделка = БИЗНЕСА И МАФИЯТА СИ ИМАТ ДЪРЖАВА !?!?!?!?

Добави коментар

Водещи новини