Двама младежи са предадени на съд за убийство

  • 17 март 2021 14:16

  • 498
  • 1
Двама младежи са предадени на съд за убийство
© Novini.bg

Окръжната прокуратура в Добрич предава на съд двама младежи, обвинени за убийството на 41-годишен мъж, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна за внесения обвинителен акт.

Ш.Р./20 г./ и неговият съучастник Р.К. /19 г./ ще отговарят за грабеж, придружен с убийство, за което престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, посочват от пресцентъра на държавното обвинение.

Постоянен арест за мъжа, застрелял съдружника си и баща му

Тялото на жертвата е било открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември 2019 година. Убитият мъж е бил обявен за издирване от близките му, тъй като на 12 септември не се прибрал в дома си в Добрич.

Според извършената аутопсия смъртта на мъжа е била насилствена, настъпила е от нанесените му множество прободни рани.

Разследването е установило липсата на златните накити - ланец и няколко гривни с тегло 141.3 грама, които мъжът е носел. Липсвал и мобилният му телефон. Според обвинителния акт на прокуратурата ден преди престъплението двамата младежи се уговорили да се срещнат с по-възрастния си познат, да го изведат извън града и да го умъртвят с нож, за да вземат златните му накити. На 12 септември 2019 година Ш.Р. и Р.К. осъществили плана. Още на следващия ден двамата обвиняеми пристъпили към продажба на отнетите бижута в магазин във Варна. Получената сума разделили помежду си, посочват от Апелативната прокуратура.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

Мая Йорданова
498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2021.03.17 | 14:29

1
Защо криете, че са цигани? Субективна медия ли сте?

Добави коментар

Водещи новини