500 лева глоба за собственик на куче, ухапало човек

  • 10 май 2012 15:43

  • 859
  • 0
500 лева глоба за собственик на куче, ухапало човек
©

Стопанин на куче, ухапало човек, ще бъде санкциониран с 500 лева, а ако домашният любимец е посегнал на животно - с 200 лева. Това предвижда новата наредба за отглеждане на кучета и за овладяване на популацията на безстопанствените животни в Добрич, която общината представи за публично обсъждане.

Глоба от 150 лева заплашва собствениците, които отглеждат кучета на тераси, в гаражи, избени и тавански помещения, както и около многофамилни жилищни сгради. Наредбата забранява свободното движение - без строг нашийник, на кучета от породите "Питбул" и "Бултериер".

Ако домашният любимец се сдобие с потомство, а стопанинът му не може да се грижи за кученцата или да ги предостави на нов собственик, трябва в срок от два месеца да настани новородените в приют.

Ако кучето бъде откраднато или изгубено, стопанинът е длъжен най-късно до две седмици да подаде декларация в общината, предвижда още наредбата.

Общината ще приема предложения и мнения от гражданите за условията за отглеждане на кучета до 28 май, след което наредбата ще бъде внесена за обсъждане в общинския съвет.

Последвайте канала на

859 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини