Диана Ковачева: Правителството не е виновно, че Галеви не са арестувани

  • 10 май 2012 14:16

  • 1218
  • 2
Диана Ковачева: Правителството не е виновно, че Галеви не са арестувани
©

Причината за незадържането на Пламен Галев и Ангел Христов веднага след влизане в сила на осъдителната им присъда е мярката им за неотклонение "парична гаранция". Това каза министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент в отговор на репортерски въпрос в парламента.

Няма как правителството или която и да било институция, нямаща нищо общо с постановяването на тези мерки за неотклонение, да носи отговорност за това, че те не са задържани в момента на постановяване на присъдата, добави Ковачева, цитирана от БТА. Според Ковачева по предложение на прокуратурата или по своя собствена инициатива Апелативният съд би следвало да обсъди и да разгледа и въпроса за промяната на мярката за неотклонение в по-тежка.

Заместник-министърът на правосъдието Деница Вълкова посочи, че още след постановяване на осъдителната присъда Апелативният съд е постановил забрана Галев и Христов да напускат страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1218 2

Коментари 2

Добави коментар
???

2012.05.13 | 12:43

2
Има си хас!!! Естествено, че Тройната коалиция е виновна!
!!!!!

2012.05.13 | 12:43

1
И кой е виновен бе патко заспала?То по-вероятно Дядо Коледа ще ги арестува отколкото скапанато ви правосъдие ще си свърши работата.И сигурно пак Станишев ви е виновен герберски изроди безподобни.

Добави коментар

Водещи новини