Оставиха в ареста мъжа, предизвикал умишлено катастрофа с жертва и пострадали в Бяла Слатина

  • 10 март 2021 17:10

  • 409
  • 1
Оставиха в ареста мъжа, предизвикал умишлено катастрофа с жертва и пострадали в Бяла Слатина
© gettyimages

Окръжният съд на Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Иван Петков /43 г./, жител на село Бреница, обвинен в причиняване на смърт и средна телесна повреда при управление на автомобил в Бяла Слатина, съобщават от съдебната институция.

Прокуратурата е повдигнала срещу Петков две обвинения.

Обвинение за шофьора, прегазил умишлено трима души в Бяла Слатина

Едното е за това, че на 8 март 2021 г. около 19,30 ч. в Бяла Слатина, управлявайки лек автомобил "Мерцедес", е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смъртта на Б. П. (на 53 г.) и средна телесна повреда на Г. И., и двамата от Бяла Слатина. Обвинен е още, че е управлявал автомобила с концентрация на алкохол 1,44 промила, се уточнява в съобщението.

Наличните доказателства сочат реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Има данни и за висока обществена опасност на Иван Петков, който макар и с чисто съдебно минало, заради настъпила реабилитация, е извършвал други престъпления на пътя след употреба на алкохол, за които е осъждан в миналото.

Определението на Окръжен съд - Враца не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - София в тридневен срок от днес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Anastasiaa21

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­­­и­ж­т­е­­ ­м­­о­­я­­т­­а­ ­т­­и­й­­н­­­ ­­­п­­­у­т­­­к­­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­­­W­W­­­.­­B­G­­­1­­­7­­­.­C­­­L­­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини