ГЕРБ: Промените в Закона за съдебната власт са логично продължение

  • 10 май 2012 08:53

  • 698
  • 0
ГЕРБ: Промените в Закона за съдебната власт са логично продължение
©

Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския от Българския институт за правни инициативи коментираха в "Преди всички" по БНР предложените промени в Закона за съдебната власт.

Според Красимир Ципов, промените са логично продължение на съдебната реформа. В евродокладите се сочи, че ВСС трябва да се избира при спазване на принципите за прозрачност, почтеност и създаване на етичните норми. В подготвения законопроект с промени първата част е за начина на издигане на кандидатите, подробно са разработени всички етапи, публично се обявяват кандидатите доста време върху избора, за да има обществена дискусия.

"Всички признават, че тази процедура на пряк избор е по-демократична. Процедурата с делегатски събрания подлежи на натиск и манипулация. Четири модела са предложени на НС. Важно е да се създаде контактна група и да се намери работещ модел. Ако нямаш други мотиви откъсването за 5 години от професионалната работа не е привлекателно. Добрите юристи трябва да бъдат мотивирани да влязат във ВСС и той да бъде мотивиран да работи", заяви Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини