Доживотен затвор за мъж, ограбил и убил съсед в Завет

02 март 2021 12:41

Доживотен затвор за мъж, ограбил и убил съсед в Завет
© Unsplash
380 1

Апелативният съд във Варна осъди мъж от град Завет на доживотен затвор за грабеж придружен с убийство, съобщиха от Апелативната прокуратура в крайморския град.

Съдът е уважил протеста на Разградската окръжна прокуратура срещу наложената 20-годишна присъда, произнесена от Окръжния съд. С решението е потвърдена частта за присъдените обезщетения на близките на жертвата в размер на 200 000 лева с лихвите, както и разноските по делото.

Извършителят и убитият мъж на 75 години, били съседи в Завет. На 25 декември 2014 година, подсъдимият решил да открадне пари от възрастните си съседи, за които знаел, че са заможни. Влязъл в къщата и започнал да търси, но вдигнал много шум и събудил стопанина ѝ. Възрастният мъж се развикал, а подсъдимият уплашен, че е разпознат, се нахвърлил върху съседа си да го души, като притискал и гръдния му кош, докато изпаднал в безсъзнание, а след това е починал.

Апелативният съд във Варна потвърди доживотна присъда за убийство

След престъплението, разбирайки, че е причинил смъртта на съседа си, подсъдимият се опитал да прикрие извършеното, като е хвърлил тялото на възрастния човек в близкия язовир.

В съдебно заседание прокурорът от Апелативна прокуратура във Варна изцяло е поддържал протеста на Окръжната прокуратура в Разград.

Решението на Варненския апелативен съд подлежи на протест пред Върховния касационен съд.

Novini.bg
380 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Ashleya19

2021.04.10 | 03:57

91929
­­­В­и­­­ж­т­­е­­ ­м­­о­­я­­­т­­­а­ ­­т­­и­й­­­н­­­ ­п­­у­­­т­­­к­­а­ ­-­­ ­­W­W­W­­­.­­B­­G­­1­­­7­.­­C­­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини