8 г. затвор за рецидивист, взривил бомба в гараж на кооперация в Монтана

  • 25 март 2021 17:03

  • 299
  • 1
8 г. затвор за рецидивист, взривил бомба в гараж на кооперация в Монтана
© Pixabay

Окръжният съд в Монтана осъди на 8 години затвор рецидивиста Цветан В.П. /57 г./ от областния град, който на 7 октомври 2019 година взривил бомба в гараж на жилищна кооперация в Монтана, предизвикал пожар и застрашил живота на живеещите в сградата, съобщиха от съдебната палата в града.

Бомбата била поставена под луксозен автомобил "Волво", който бил напълно унищожен. По блока били нанесени множество материални щети на обща стойност 120 000 лева, а животът на обитателите му бил застрашен от силния взрив и последвалия пожар в сградата, която е газифицирана и е могло да се стигне до нова по-голяма експлозия. Автомобилът бил ползван от местен адвокат, който се е познавал с осъдения.

По време на разследването и на делото Цветан П. не се е признал за виновен и е поискал оправдателна присъда. Съдът го е признал за виновен и освен строгата присъда и постановил той да плати и 20 060 лева на собственици от блока за нанесени от взрива щети. Цветан П. до момента има 16 присъди, като през октомври 2019 година изтърпявал пробация за друго престъпление, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Рецидивист получи ефективна присъда от две години затвор за хулиганство

Novini.bg
299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Aldrenaa18

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­­­и­­ж­­т­­е­­ ­м­о­­я­­т­­­а­ ­т­­и­­­й­­н­­ ­п­у­­­т­к­­а­ ­-­­ ­W­W­­­W­.­­B­G­­­1­­­7­­.­C­­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини