Осъдиха мъжа, чиито коне измръзнаха в Осоговската планина

  • 01 март 2021 12:09

  • 1229
  • 2
Осъдиха мъжа, чиито коне измръзнаха в Осоговската планина
© Pixabay

Окръжният съд в Кюстендил отмени изцяло оправдателната присъда на Районния съд в града и призна животновъда Петър Пищалов за виновен, съобщиха от съда.

Животновъдът е обвинен, че от неустановена дата през зимата на 2017 срещу 2018 г., в Осоговската планина, е проявил жестокост към пет коня и е причинил смъртта им, като престъплението е извършено от човек, осъществяващ дейност по отглеждане на животни.

Отложиха делото срещу стопанина на починалите коне в Осоговската планина

Съдът е наложил административно наказание "глоба" от 4 500 лв., а решението не подлежи на обжалване и протестиране.

"Обвиняемият е съзнавал много добре, че изоставя животните във високите части на Осоговска планина, без да им осигури при необходимост храна, вода, подслон и ветеринарномедицинска грижа. Съзнавал е също така, че им причинява продължително и повтарящи се страдания, увреждане на здравето; че нарушава добрата практика по отглеждане на животни, и че ги излага на температурни и неблагоприятни атмосферни влияния", се казва в мотивите на въззивния състав на Окръжен съд - Кюстендил.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Denisea22

2021.04.10 | 03:57

2
­В­и­­ж­т­­е­ ­­­м­­­о­я­т­­­а­ ­т­­и­­й­­н­­ ­п­­­у­т­­к­­­а­­ ­­-­­­ ­W­W­­W­.­­B­­­G­­­1­7­­.­­­C­­­L­U­B­
МУТРИ ВЪН

2021.03.01 | 21:45

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ БНО. С.ТРИФОНОВ Е ЛЪЖЕЦ И БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС НАЙ -ГОЛЕМИТЕ МУТРИ А Б.БОРИСОВ Е КРАДЕЦ И ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМ

Добави коментар

Водещи новини