Отложиха делото срещу стопанина на починалите коне в Осоговската планина

Делото срещу станалия скандално известен фермер от Кюстендил Петър Пищалов, който изостави посред зима стадото си от десетки коне в Осоговския балкан, а няколко бяха намерени мъртви под преспите сняг, беше отложено за 16 септември тази година, поради неявяване на защитника му, предава БНР.

Това стана ясно на поредното съдебно заседание по процеса. Обвинението срещу 40-годишния фермер е за "нехуманно отношение към  гръбначни животни" и причиняване смъртта на 5. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 5000 лева санкции. 

Разследването за изоставеното по-миналата зима стадо в Осоговската планина продължи месеци. Първоначално природозащитници обявиха, че под снега са починали от глад и в студа десетки коне. Накрая се оказа, че са само пет.  

Фермерът е нарушил изискванията за откриване на животновъден обект в планината, проявил е и безхаберие  и нехуманно отношение към животните. За това му бяха съставени 5 административни акта  от областната агенция по храните по Закона за ветеринарномедицинската дейност за общо 10 000 лева, които той обжалва в съда.

Санкцията му вече е намалена на 2000 лева, каза адвокатът му Вася Пешева. Същевременно стана ясно, че Пищалов продължава с действията си – гледа коне и крави.

Коментари

  1. 2019.07.12 | 13:00

    Какви за тези мижави глобички бе? Заслужава да му праснат минимум 10 000 без право на обжалване.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет