Трима от корумпираните митничари били в лошо здравословно състояние

  • 05 май 2012 16:09

  • 1393
  • 6
Трима от корумпираните митничари били в лошо здравословно състояние
©

На закрито заседание Хасковският окръжен съд обсъжда мярката за неотклонение на 8-те задържани митничари.

Адвокатите са поискали домашен арест за трима от тях заради влошеното им здравословно състояние, съобщи БНР.

Адвокатът на арестувания митничар Милко Христов – Емилия Недева, коментира, че акция "Митници" е шумно рекламирана операция, една от всичките, които са се случвали през последните 3 години. Тя изрази мнение, че шумотевицата за това дело е пряко свързана с предстоящия доклад на ЕК.

Адвокат Недева съобщи в кулоарите на съда, че прокурорът Кирил Димитров не е представил всички материали по делото и като пример посочи, че в папките липсват разпитите на анонимните свидетели. По думите й, обвинението, укривайки материалите, не позволява на съда да извлече изводите за евентуалните извършени престъпления, като това се явява съществено процесуално нарушение.

Припомняме ви, че 8 души са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за рекет след проведена на 2 май вечерта специализирана полицейска операция "Митници". Тази престъпна група е била следена включително и със СРС-та, уточни градският прокурор на София Николай Кокинов. Митничарите са вземали пари от български и от чужди граждани. Сумата е била различна, между 5 и 500 лв. В различни валути са държани парите. В някои от случаите е имало директно изнудване, в други от случаите е имало договорка.

Спецоперацията се реализира от служители на дирекция "Вътрешна сигурност"-МВР и ГДБОП под ръководството и прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура. Целта е разкриване и пресичане на корупционни практики. Акцията, която е започнала на 2 май, се провежда след повече от тримесечно разследване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1393 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мен

2015.01.29 | 19:20

6
Адвокатите като тоя долнопробен боклук Емилия Недева трябва да бъдат разстрелвани на мегдана. Именно тогава ще сео прави тази държава.

2013.11.01 | 21:32

5
да ги шибат тираджийте с коларска мас у пърдело па и жените и дъщерите им до припадък
Евгений

2012.05.13 | 07:53

4
Странна и непозната досега на медицината болест мори арестуваните. Учените се потят да разнищят случая и открият причинителя за отключването на опасната болест, тъй като не е известно от нея да страдат извършители на дребни престъпления. Бог да пази! Хубава вечер на всички и честит Гергьовден!
pifi

2012.05.13 | 07:53

3
Вай,вай....болничките!Как пък всички мошеници и престъпници се разболяват като им замирише на мангасарски,затворнически х.й!?
jil

2012.05.13 | 07:52

2
kato vzimaha parite bqha v cvetushto zdrave
Морския

2012.05.07 | 21:36

1
Заловените са тези които не са си дали лептата на цар Боко.Хвала на тях.

Добави коментар

Водещи новини