Джеймс Уорлик: Корумпираните митничари трябва да бъдат осъдени (снимки)

  • 04 май 2012 16:04

  • 1429
  • 3
Джеймс Уорлик: Корумпираните митничари трябва да бъдат осъдени (снимки)
©

Всички ние в България – не само българските граждани, но и хора като мен, които са гости тук, представители на други държави, имаме изключително силно желание върховенството на закона да бъде един от основните принципи в тази държава.

Това каза американският посланик в България Джеймс Уорлик на среща с Младежката организация на ГЕРБ. По отношение на вчерашната акция на ГКПП „Капитан Андреево”, при която бяха задържани 32 служители на Агенция „Митници” посланик Уорлик коментира, че ако е вярно, че са вземали подкупи и разделяли сумите помежду си, служителите заслужават не само да загубят работата си, но и да бъдат осъдени.

"Надяваме се, че не само българското правителството, но и гражданите ще говорят свободно и открито и ще вземат позиция за това върховенството на закона да бъде основополагащ принцип в тази държава. Надявам се, че срещите ми с Младежката организация на ГЕРБ ще продължат и благодаря на Моника Панайотова и колегите й за поканата на тази среща. Дискутирахме много въпроси, от които младите хора се вълнуват", заключи Джеймс Уорлик.

Председателят на младежката организация на ГЕРБ Моника Панайотова заяви, че през юни предвиждат инициатива, свързана с превенция на трафика на хора. "Посланието на срещата с Джеймс Уорлик беше върховенството на закона. Искрено се надявам Европейската комисия да обърне внимание, защото това ще е добър знак и за държавите-членки, които все още имат резерви към България за присъединяването й към Шенген", каза Панайотова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1429 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Krunch

2012.05.17 | 10:49

3
"Всички ние в България..." от устата на д. Уоарлик означава велика демагогия и заявка - Той е един от нас!?!
Какво

2012.05.17 | 10:49

2
още трябва да се случи за да спре този нахал да ни поучава ???? Каква ли би била реакцията на медиите или държавата в САЩ ако нашата посланничка се изцепва постоянно така ??! И оценява властите ??!
Celestian

2012.05.05 | 12:01

1
Хмм, тоя нахал не се беше махнал вече от България? Не беше ли дошла някаква жена, която да наставлява нашият премиер и вицепремиер в каква насока трябва да се движи Колония България?...

Добави коментар

Водещи новини