2 години затвор за шофьор на бус, пребил друг шофьор заради забележка на пътя

27 януари 2021 14:00

2 години затвор за шофьор на бус, пребил друг шофьор заради забележка на пътя
© Getty Images/Guliver
420 0

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе признат за виновен подсъдимият А. А., на 29 г., за причиняване на средна телесна повреда в условията на повторност. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 7, вр. чл. 129, ал. 2, пр. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

По делото е установено, че на 30.01.2018 г. около 14,50 ч. в кв. „Малинова долина“, гр. София, на улица пред магазин за хранителни стоки подсъдимият А. А. разтоварвал стоки от микробус. Б. Н. се движел с автомобил по същата улица и тъй като микробусът пречел на движението, Б. Н. помолил подсъдимия да премести превозното средство. А. А. първоначално не обърнал внимание, но след като Б. Н. му повторил да премести микробуса, подсъдимият се обърнал към него и му нанесъл удар с юмрук в лицето. Б. Н. паднал на земята, а подсъдимият продължил да му нанася удари с юмруци и крака в лицето. В резултат на нанесените удари подсъдимият причинил на Б. Н. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на костите на носа, което довело до постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Пребиха с метален бокс шофьор на столичен автобус

Деянието подсъдимият А. А. е извършил в условията на повторност, след като е  бил осъждан с влязла в сила присъда за причиняване на средна телесна повреда. Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен А. А. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Филип Епитропов
420 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар