4 години затвор шофьор на ТИР, предизвикал катастрофа със загинали

20 януари 2021 19:00

4 години затвор шофьор на ТИР, предизвикал катастрофа със загинали
© gettyimages
713 1

Състав на Окръжния съд в Разград наложи шест години "лишаване от свобода" на шофьор на ТИР, което наказание редуцира с една трета до четири години. Така определеното наказание подсъдимият ще търпи при първоначален общ режим, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Мъжът е признат за виновен в това, че на 18 декември 2018 г. на главния път Разград - Шумен, близо до разклона за с. Самуил при управление на седлови влекач с прикачено към него полуремарке, е нарушил правилата за движение като е предизвикал пътнотранспортно произшествие с лек автомобил.

Пиян тираджия разпиля бутилки бира на АМ "Тракия", движението е затворено

Вследствие на сблъсъка на място загинали двама от пътниците, а третият - шест дни по-късно. Двама от пътуващите в автомобила получили тежка и средна телесни повреди.

В съдебната зала 43-годишният мъж е признал изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Той е изразил и съжаление за случилото се. Съдът е лишил подсъдимия и от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест години. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Мая Йорданова
713 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2021.01.20 | 22:36

131263
Тук за убийство на повече от един човек, няма ефективни присъди. Дори да е утрепал 3ма, а другите двама е оставил инвалиди. Всички са свикнали, че за убийство, грабежи, побоища и изнасилвачи има само условни присъди, колкото да мине.. ха..ха..

Добави коментар

Водещи новини