Не са допуснати нарушения по производството по делото за смъртта на Милен Цветков

22 януари 2021 14:25

Не са допуснати нарушения по производството по делото за смъртта на Милен Цветков
© Булфото (архив)
708 0

Не са допуснати нарушения по досъдебното производство по делото за катастрофата, отнело живота на журналиста Милен Цветков. Започна съдебната фаза на наказателния процес. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

В проведеното разпоредително заседание състав на Софийски градски съд е констатирал, че не са допуснати процесуални нарушения в хода на досъдебното производство срещу Кристиан Николов, привлечен към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура за тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на журналиста Милен Цветков.

Тръгна делото за смъртта на Милен Цветков

С това започна съдебната фаза на процеса, а делото ще се разгледа по общия ред.

Искането на защитата на подсъдимия за отвод на прокурора по делото съдът е оставил без уважение. Първото съдебно заседание е насрочено за 23 февруари 2021 г.

Извършеното от Кр.Н. престъпно деяние е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс - умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества, със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък.

Съдът окончателно остави убиеца на Милен Цветков в ареста

Софийска градска прокуратура е предала Кр.Н. на съд с обвинителен акт, осем месеца след извършеното от него престъпление.

Радина Лазарова
708 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини