Не са допуснати нарушения по производството по делото за смъртта на Милен Цветков

  • 22 януари 2021 14:25

  • 780
  • 0
Не са допуснати нарушения по производството по делото за смъртта на Милен Цветков
© Булфото (архив)

Не са допуснати нарушения по досъдебното производство по делото за катастрофата, отнело живота на журналиста Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва. Започна съдебната фаза на наказателния процес. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

В проведеното разпоредително заседание състав на Софийски градски съд е констатирал, че не са допуснати процесуални нарушения в хода на досъдебното производство срещу Кристиан Николов, привлечен към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура за тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на журналиста Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва.

Тръгна делото за смъртта на Милен Цветков

С това започна съдебната фаза на процеса, а делото ще се разгледа по общия ред.

Искането на защитата на подсъдимия за отвод на прокурора по делото съдът е оставил без уважение. Първото съдебно заседание е насрочено за 23 февруари 2021 г.

Извършеното от Кр.Н. престъпно деяние е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс - умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества, със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък.

Съдът окончателно остави убиеца на Милен Цветков в ареста

Софийска градска прокуратура е предала Кр.Н. на съд с обвинителен акт, осем месеца след извършеното от него престъпление.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
780 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини