ВСС отказа да награди прокурорите по делото на "Наглите"

  • 03 май 2012 15:14

  • 989
  • 0
ВСС отказа да награди прокурорите по делото на "Наглите"
©

Висшият съдебен съвет отхвърли предложението на главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев двамата прокурори по делото срещу групата за отвличания на "Наглите" да получат парична награда.

Обвинител номер едно предложи Бисер Кирилов и Антоанета Близнакова да получат бонус по една заплата за осъдителните осъдителни на половината "нагли".

Членовете на ВСС обаче не приеха доводите на Велчев. Още в началото заседанието председателят на ресорната атестационна комисия Георги Шопов оттегли от дневния ред предложението за награждаване на Кирилов.

Първоначално Шопов не обясни това свое действие, но впоследствие се оказа, че става дума за гаф със следствен експеримент по делото.

През октомври 2011 година Кирилов е инициирал оглед на къщата, в която похитителите са държали Румен Гунински-младши.

Проблем се оказало именно присъствието на Гунински, което обезсмислило експеримента.

Припомняме, наглите бяха оправдани в частта на обвинението за отвличането именно на Гунински.

Малко след оттеглянето на предложението за Кирилов, бе оттеглено и това за награждаване на прокурор Антоанета Близнакова.

Аргументът тук бе, че присъдата по "Наглите" все още е само на първа инстанция и не се знае какво ще стане на останалите съдебни инстанции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
989 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини