СГС остави в ареста убиеца на Милен Цветков

  • 08 януари 2021 12:15

  • 27
  • 16
СГС остави в ареста убиеца на Милен Цветков
© Булфото

Искам да ви уверя, че ще окажа съдействие в този процес. Това заяви днес пред съда Кристиян Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

22-годишният мъж поиска мярката му да бъде променена в по-лека – домашен арест, предаде репортер на Novini.bg.

Моля да бъдете обективни и да намалите мярката ми, която е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието. Моля да ми бъде наложена мярка домашен арест, призова Кристиян.

Според адвоката му Любомир Таков на Николов трябва да бъде наложена по-лека мярка, защото той няма никакви предишни криминални прояви. Бил студент в Германия и в настоящата ситуация се държал изключително отговорно. Държал да присъства на всички заседания по делото срещу него. 

Прокуратурата даде на съд Кристиан Николов за катастрофата с Милен Цветков

Мога да ви уверя че при адекватно обвинение това дело вече щеше да е приключило, заяви още защитникът.

На днешното съдебно заседание магистратите решиха, че Кристиан Николов остава в ареста. До седмици в Софийския градски съд ще бъде насрочено разпоредителното заседание по делото за тежкия  пътен инцидент от миналия Великден.

Мотивът за отказа - че извън ареста може да извърши друго престъпление срещу транспорта - извод, който съдебният състав направи въз основа на експертизи, според които е ударил колата на Цветков след употреба на три вида упойващи вещества, с двойно по-висока скорост от разрешената, а пътният инцидент се е случил на оживено кръстовище в светлата част на деня, т.е. под заплаха са били пешеходци и други водачи.

Навръх Великден миналата година джипът, управляван от 22-годишния мъж, връхлетя автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чакал в колата си на червен светофар. Съдебни експертизи показаха, че Николов е шофирал с 99 км/ч при разрешени 50. Освен това Николов седнал зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Novini.bg
27 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
НЕПОДКЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕСЪМ ПЛАТЕН

2021.01.09 | 13:47

16
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Обективна!

2021.01.08 | 19:02

15
Какъв домашен арест, наркоманизар престъпнико?! С какви очи искаш това, убиецо?! Може би вече не можеш да издържаш без наркотиците?! При положение, че те чакат много дълги години затвор за убийство, ти искаш "криворазбрана справедливост", при положение, че си убил човек! Ако някой надрусан с три вида наркотици лайнар беше прегазил майка ти, ти как щеше да реагираш?! Само едно човешко недоразумение може да има такива претенции! Справедливо ще бъде от ареста в затвора, по възможност доживот! Аз мисля, че ако го пуснат този наркоман под домашен арест - ще стане страшно и за него и семейството му, а също и за онези, които ще го пуснат. Този път хората няма да могат да бъдат спрени!
21

2021.01.08 | 16:00

14
Ако убития беше някой от тези които пишат злобни коментари, това щеше да е поредната катастрофа с жертва
Редник

2021.01.08 | 15:21

13
Такива мамини убавци съсипват живота на свестни хора, а неадекватната система ги толерира!
Фака яко

2021.01.08 | 15:17

11
Някой съдия ще пипне пачка! Съвест нямате ли? Господ вижда всичко!
Фака Яко

2021.01.08 | 15:19

12
Ваща мама! ако пуснета убиеца наркоман!!
Дончо Миталов ще го освободи!!!!

2021.01.08 | 14:54

10
За това олигархията напада Прокоратурата!Евтини номера.

2021.01.08 | 14:47

9
Пуснете го и ще го търсите като тези от ,,Соло" и случая в Студ.град-Стоян Балтов !!! Директно отива е ЮАР да харчи на мама и Миньо Стайков,паричките!!!

2021.01.08 | 14:25

8
Ако го пуснат това лайно в къщи, егати и правосъдието. Той месеци наред отказваше да съдейства на разследването. Не разбирам защо се бавят и какво има толкоз да се доказва конкретно в тоя случай? Тая демокрация ни затри тотално, всеки може да си прави каквото иска. Това е извратено....
Анонимен

2021.01.08 | 14:04

7
Единствената причина, поради която делото се бави е, че защитата спъва развитието на делото. Този адвокат сериозно ли пита кой му сере в гащите?
Фокк Ит

2021.01.08 | 13:38

6
Убийството при опасен за обществото рецидив минимум 20 години. Без предсрочно освобождаване

Добави коментар

Водещи новини