ПП „Републиканци за България“ сезира Цацаров за конфликт на интереси на кмет на ДПС

ПП „Републиканци за България“ сезира КПКОНПИ за поредица от нарушения на кмета на ДПС Мариан Цонев, отразени в журналистическото разследване на Валя Ахчиева със заглавие „Безстрашният строител кмет“.

В него става ясно, че градоначалникът на Гурково е сключил четири договора на обща стойност около 2 050 000 лева с вкл. ДДС с дружество, зад което стоят родителите на негов съдружник.

"Според нас това е категоричен пример за конфликт на интереси.

Закононарушението е безспорно и касае злоупотреба не само с европейски средства, но и с такива от републиканския бюджет. Извършено е с изключителна дързост и усещане за безнаказаност. Лицето Мариан Цонев произлиза от строителния бизнес. Ставайки кмет той упражнява властническо правомощие като сключва 4 (четири) договора за строителство, с юридическо лице, чийто реални собственици са свързани с него лица. Любопитен е и фактът, че всички обществени поръчки, касаещи строително монтажни работи на територията на община Гурково се печелят от същото свързано с кмета дружество.

Призоваваме г-н Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и управляваната от него институция да разгледат сигнала на ПП „Републиканци за България“ във възможно най-кратки срокове.

Настояваме КПКОНПИ да подходи към случая със същия хъс и енергичност, с които проведе политическата си атака срещу Атанас Камбитов. Необходимостта от това е очевидна – за разлика от спорното решение срещу бившия кмет на Благоевград, в този случай са налице категорични доказателства за извършването на цяла поредица от нарушения в изключително големи размери. Надяваме се че г-н Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и управляваната от него институция ще подходят професионално към казуса и няма да се подадат на политически натиск.

Ние от ПП „Републиканци за България“ напомняме, че същият скандален кмет наскоро инициира институционална атака срещу най-голямото работещо предприятие в района. Използваме случая, за да изразим отново подкрепата си за работещите в него.

Заявяваме, че ще продължим борбата си срещу модела на управление на ДПС в смесените райони, защото той е базиран на погазването на закона, човешкото достойнство и демократичните принципи на управление.

Ще продължим да работим активно за възвръщането на държавността и правовия ред в тези забравени от правителството български територии", заявяват от ПП „Републиканци за България“.

 

Цветан Цветанов: В политиката понякога не е зле да те подценяват

 

Коментари

 1. 2020.12.04 | 19:02
  Толкова институции и всички си затварят очите за кмета от ДПС.
 2. 2020.12.04 | 18:25
  След като гледах разследването на Валя Ахчиева не мога да повярвам и съм възмутена. Толкова нарушения, че трябва да се сезират поне 10 институции. Явно, че покровителството върху кмета на ДПС идва отгоре.
 3. 2020.12.04 | 14:19
  Републиканците са на правилен път! Обстановката ескалира! Да видим сега кой,на кого, какъв е. ДПС трябва да не съществуват дори на хартия! Тази наша държава, руска ли е, каква е?
 4. 2020.12.04 | 14:09
  Сега е време за проверка по случая. Населението в тези райони се нуждае от това да разберат, че някой мисли и за тях. Трябва да се спрат тези нарушения и безнаказано. Дано Цацаров предприеме мерки.
 5. 2020.12.04 | 13:43
  Сега Цацаров както и КПКОНПИ веднага трябва да се активизират, да видим дали ще има шапка над този човек или само неудобни хора като Камбитов са под ножа.
 6. 2020.12.04 | 12:53
  Кмета на ДПС Мариан Цонев и той не е единственият кмет, който трябва да се разследва. На всеки ще му дойде реда! ПП „Републиканци за България“, ще покажат на народа, че можем да им вярваме и да имаме с тях по-добро бъдеще
 7. 2020.12.04 | 12:52
  Ама аз си знаех бе, те сега ДПС от девет дола вода ще извадят... СРАМ ЗА НАС,ЧЕ ТЕ СА НИ УПРАВЛЯВАЩИ!!! ДАНО ЦВЕТАНОВ УСПЕЕ ДА ГИ МАХНЕ!
 8. 2020.12.04 | 12:49
  Ама то тепърва се започва с конфликта аз съм сигурен,вие сте заплаха за тия долни мафиоти......
 9. 2020.12.04 | 12:48
  Краят на ДПС И ГЕРБ наближава, Републиканците ще ги махнат
 10. 2020.12.04 | 12:48
  Моите искрени уважения към този честен, умен и смело изяваващ амбициите си човек.Ето такива хора трябва да имаме за лидери.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет