Семейството на убития данъчен осъди НАП за 369 хил. лв.

  • 04 декември 2020 06:44

  • 3412
  • 3
Семейството на убития данъчен осъди НАП за 369 хил. лв.
© Pixabay

Националната агенция за приходите (НАП) трябва да плати 369 хил. лв. с лихвите на вдовицата и двете деца на убития преди близо 3 години данъчен шеф Иво Стаменов.

Това следва от три решения на Софийския апелативен съд, съобщава в. Сега.

Спецпрокуратурата: Данъчният Иво Стаменов е трябвало да бъде сплашен (видео)

Съпругата и големият син на убития получават по 113 хил. лв. за болките и страданията, които загубата им е причинила. На малкият син са присъдени 143 хил. лв. Съдът признава изцяло исковете на семейството. Първоначално те са за общо 390 хил. лв., но в последствие са намалени с общо 21 хил. лв. заради изплащане на застраховка "Живот".

НАП е осъдена да плати и по над 8500 такси и разноски по всяко от трите дела.

Тримата съдят НАП, тъй като смъртта на Стаменов е приета за трудова злополука. И трите дела са разгледани от апелативните съдии Диана Коледжикова, Камелия Първанова и Димитър Мирчев, като всеки е бил докладчик по едно от тях. НАП оспорва и трите иска и по размер и по основание. Оспорва и претенциите за лихви. Магистратите обаче напълно отвхвърлят доводите на приходната агенция.

Novini.bg
3412 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Такива неща четат пичовете

2020.12.04 | 07:59

1
Ако искате да контролирате роби, трябва да имате всевъзможни пазачи. Най-евтиният начин да се сдобиете с пазачи е робите да плащат данъци за финансирането на собствените си пазачи. За да заблудите робите, кажете им, че не са роби и че имат Свобода. Кажете им още, че се нуждаят от Право и Ред, които да ги пазят от лошите роби. След това ги накарайте да изберат държавните властници. Дайте им свободата да гласуват и те ще гласуват за пазачите си и ще им плащат заплатите. Така те ще повярват, че са свободни личности. Подир това ги пратете да изкарват пари, които да броят и харчат — те ще са твърде заети да забележат робството, в което се намират.“ — Александър Уорбъкс

2020.12.04 | 13:08

3

2020.12.04 | 08:08

2
Скивай снимката бяха им взели меча тези педераси

Добави коментар

Водещи новини