Съдът се произнесе по делото за катастрофата с Лютви Местан

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Кърджали, с което е прекратено съдебното производство по делото за катастрофа, с участието на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, край с. Загорско, област Кърджали, причинила смъртта на 6-месечно бебе.

Делото бе върнато на Окръжна прокуратура - Кърджали за отстраняване на допуснати в хода на досъдебното производство съществени нарушения на процесуалните правила. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Делото за катастрофата с Местан отива в Пловдив

Делото в Апелативен съд - Пловдив е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Кърджали. Обвиняеми по делото са Ю.А. и Л.М. Срещу всеки един от тях е повдигнато обвинение за това, че на 14 април 2019г., на разклона за с. Загорско, област Кърджали, при управление на МПС, всеки от тях е нарушил правилата за движение и при условията на независимо съпричиняване с другия е причинил смъртта на шестмесечно бебе.

Пловдивският апелативен съд споделя доводите на Окръжен съд - Кърджали, че в хода на досъдебното производство са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване правата на пострадалите. На първо място това са майката и братчето на загиналото момиченце, които са били представлявани от адвокати, които са били адвокати и на бащата - обвиняемия Ю.А. Това е основание за отвод. На братчето не е бил назначен особен представител - адвокат, въпреки противоречивите му интереси с тези на баща му, обвиняемия Ю.А.

Пловдивският апелативен съд е преценил, че органите на досъдебното производство не са установили и в пълнота кръга на пострадалите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които също могат да претендират, че са претърпели неимуществени вреди от деянието. Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.

Коментари

 1. 2020.11.02 | 18:28
  хайде сега достатъчно умен и представителен е спрямо много други ,не завиждаааай
 2. 2020.11.02 | 12:29
  Еййй съдиите дано и вие преживеете страданието на тия хора и тогава да видим дали ще мислите по тоя начин.Смърт на всички подкупни съдии
 3. 2020.11.01 | 17:18
  Tози боклук има знак СТОП.всичко което казва марката е без смисъл.аз сам професионален шофьор и ако го биха направил аз не мисе мисли.а боклука ще се измъкне и утре пак нима да спазва знаците.
  1. 2020.11.02 | 11:38
   Решението на съда ни казва, че знака STOP e само за някои шофьори. За други като Местан пострадалия поема вината на своя феодал.
 4. 2020.11.02 | 10:13
  Протестът трябва да е пред съда от там идват всичките ни беди
 5. 2020.11.02 | 08:34
  Този резак е да дръвниника
 6. 2020.11.02 | 01:02
  Уважаеми сънародници Вие не разбрах те ли,че това вече не е нашата Страна България ,а е Булгаристан....
 7. 2020.11.01 | 15:38
  Не обиждай на анадилски, защото има много умни хора от мюсюлманите. Човечни, но и те гледат да напуснат България с вашата диктатура. Ела да видимима ли млади турци. Заминаха и децата им учат в Германия. Рядко съвестни и възпитани. Само някои от възрастните и то малко останали турци, медицински кадри.. Не искаме... Дпс. Децата им са в германия и масово си продават интелигенцията къщите, но едните нямат пари, на сокола брадчедире, а на сергей родопа цънцър пара не дава родопчанина лесно. Бг мъже ергени стари.. Геноцид спрямо Местан и др.
 8. 2020.11.01 | 12:39
  Тия анадолски уроди миришат много лошо.
 9. 2020.11.01 | 10:13
  ГРЪМНЕТЕ ГО НАЙ ЛЕСНО Е
 10. 2020.11.01 | 05:17
  Нещастници!Има си и други начини за справяне с такива мазни нагляри!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет