ВАС не е намерил конфликт на интереси при Нели Кордовска, изтеглила парите си от КТБ

Върховният административен съд отменил решение за установен конфликт на интереси по отношение на Нели Кордовска - главен директор на управление "Банков надзор" и изпълняващ правомощията на подуправител на БНБ, информират от КПКОНПИ.

Комисията беше приела, че Кордовска е използвала информация в свой частен интерес, получена при изпълнение на правомощията й по служба, и е изтеглила свои депозити от КТБ. Съдът е постановил, че фактът на засилено теглене на депозити е бил "публично известен" и че много хора, незаемащи публична длъжност и неразполагащи със "служебна информация" са теглили пари.

Главният директор на „Банков надзор” в БНБ напусна

В сила остава решението за кмета на Септември Марин Рачев, който издал заповед за промяна на устройствен статут на имот.

Промяната е била с цел реализиране на инвестиционни намерения, а едноличен собственик на капитала на инвестиционното дружество е била майката на кмета.

Вадят на светло всички кражби в КТБ

Макар че по-късно Рачев е отменил заповедта си, съдът приема, че към момента на издаването й той е бил в конфликт на интереси и потвърждава решението на КПКОНПИ.

Коментари

  1. 2020.10.27 | 14:38
    ВАС тръгнали да търсят конфликт на интереси при Кордовска, която си спасила няколкото хиляди в КТБ?!? А Цецо Василев не го ли търсят за едни 5-6 милиарда лева от КТБ?!?
  2. 2020.10.27 | 13:46
    Ей тоя случай ми писна от колко години само да го тръбим без да го разрешаваме... Къде е виновника? - В Сърбия. А какво правим - да не би да очакваме на доброволно завръщане - ми няма да стане, докато не го принудим!
  3. 2020.10.27 | 13:26
    Е тва е, няма конфликт на интереси при Кордовска, няма проблеми и че Цветан Василев е откраднал милиарди, въобще всичко си е наред.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет