Вадят на светло всички кражби в КТБ

  • 20 май 2015 06:18

  • 3061
  • 4
Вадят на светло всички кражби в КТБ
© Булфото

Всички публични лица, техните роднини и свързани с тях фирми, които са имали консултантски договори с КТБ, ще бъдат извадени на светло, пише в. "Монитор".

Това гласи една от основните законови промени, които депутатите подготвят по повод осветляването на политиците, ползвали се с преференции във фалираната КТБ. Спешните промени бяха обсъдени и приети с пълно единодушие от депутатите от анкетната комисия КТБ. До петък ще бъдат обобщени всички конкретни предложения, а през следващата седмица законопроектът ще бъде внесен за гласуване. Промените бяха обявени от шефката на временната комисия Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Падането на банковата тайна, което реално ще бъде въведено със заноковите изменения, обхваща няколко групи лица, които са имали отношения с КТБ. На първо място са абсолютно

всички физически и юридически лица

които са имали префренциални депозити и по време на поставянето на трезора под особен надзор са променили договорите си, за да попаднат в кръга на гарантирсните от държаватс депозити. Както вече бе обявено от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, става въпрос за около 1000 лица – физически и юридически. В списъка със сигурност е експремиерът и бивш лидер на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, който след седмица мълчание сам си призна, че е променил договора си от такъв с висока лихва, договорена лично с Цветан Василев, на стандартен, за да вземе 155 000 лева от Фонда за гарантиране на влоговете. Освен тези „баровци” с преференции, на светло ще излязат и всички хора и фирми, теглили необезпечени кредити, които в последствие са били обезценени с над 50%.

На щателна проверка

ще бъдат поставени всички лица заемали публична длъжност, които са имали отношения с КТБ от създаването й преди повече от 15 години досега. Публичност ще получат всички кредити, депозити и сметки на политиците и на техните семейства, както и на фирми, в които имат участие. Ще бъда огласени и консултантските договори с банката на този кръг лица. На заседанието на комисията е направено предложение да се даде публичност и на политици, които са вземали заеми и от фирми, кредитирани от КТБ. Причината е, че именно по тази схема Цветан Василев е източил банката - раздавал кредити на кухи фирми, които са отпускали заеми на свързани с него юридически лица.

По законопроекта остава да се уточни кой точно ще взема решението за падането на банковата тайна. В работния вариант се предвижда това да е шефът на Фонда за гарантиране на влоговете, като решението ще се взема, когато някой трезор изпадне в процедура по несъстоятелност. Има идеи обаче такова правомощие да получи финансовият министър.

На вчерашното заседание стана ясно още, че бившата зам.-шефка на фонда Нели Кордовска неочаквано се е разболяла и най-рано след две седмици ще може да отговори на редицата въпроси, свързани с кореспонденцията между фонда и квесторите в КТБ. Миналата седмица стана ясно, че именно въз основа на писмо от Кордовска е било позволено депозитите, превърнати от преференциални в стандартни, да бъдат покривани от фонда при условие, че вложителят е платил наказателната лихва за прекратяването на първия си договор.

Предстои да се уточни дали въз основа само на нейното писмо са били изплащани гарантирани суми на „баровците” с преправени договори, защото Кордовска твърдяла, че кореспонденцията е с грешна референция. Объркан бил входящият номер на писмото, с което са я питали квесторите, и не бивало да се взема под внимание.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3061 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.05.23 | 09:14

4
Някой да е виждал хомосексуалният Боко Тиквата (Тиквената Златка) с жена от 2001 година откато му дават мазната мутра по телевизията!? Не! Това не ви ли говори, че това същество е напълно сбъркано!? Как това същество от третия пол ще се защитава семейството и децата в България!? Този никога не е имал жена и деца! Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този урод, наркотрафикант и престъпник!? Всички мръсотии и нещастия в България през последни няколко години са твoе дело Тикво! Няма друг политик с който българите да са се гаврили толкова!
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.05.23 | 09:14

3
Обама гледал кадри от посещението на Джон Кери в България. Останал много впечатлен как съществото от третия пол Роса Плевнелиева и банкянския помияр Боко Тиквата пълзели на ВИП терминала на летище София лижели пода и целували краката на Кери. Боко Тиквата и Цветанов са получили много изгодна оферта за работа в Белия Дом (отговаряща разбира се на образованието и духовното им развитие)! Работата се състои в това всяка сутрин да почистват пениса на Обама! Боко Тиквата бил раздвоен дали да приеме мечтаната работа или да се кандидатира за президент! Затова е бил и събора на мафията във Велико Търново! Колко милиарда трябва да открадне още наркобарона Боко Тиквата за да бъде арестуван!? Докога ще плащаме милиони за охрана на този престъпник!?
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.05.23 | 09:14

2
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата! Не забравяйте за екзекуцията на единствения свидетел в делото срещу Цвъ Цвъ......загинал в СЛУЧАЙНА автомобилна катастрофа :) :) Бойко Борисов има откраднати над 4 милиарда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ МИЗЕРНИКО.
Крас

2015.05.20 | 08:48

1
Предлагам повсеместни задължителни психиатрични прегледи на населението! Много станахте лудите!

Добави коментар

Водещи новини