Близки на убития с газов пистолет Теодор от Видин искат справедливост

  • 14 октомври 2020 13:10

  • 636
  • 0
Близки на убития с газов пистолет Теодор от Видин искат справедливост
© Кадър: БНТ

Близки на 31-годишният Теодор Вълчев, който беше убит в заведение във Видин в края на януари тази година, продължават да търсят справедливост за смъртта му. Те излязоха на протест пред съда, за да настояват за честен процес.

За днес в Окръжния съд в града е насрочено заседание по делото. Обвиняемият за престъплението е под домашен арест.

"Искаме това нещо да не се случва повече в нашия град. Да не страдат други родители, почернени от този тежък инцидент", каза бащата на убития мъж.

Обвиняем, че умишлено е причинил смъртта му, е 48-годишният Александър Стоянов. Близки на Теодор настояват за обвинение по друг текст от Наказателния кодекс, който е за деяние с висока обществена опасност, припомня БНТ. 

Постоянен арест за обвинения за убийството в заведение във Видин

"Обвинението по член 115 от Наказателния кодекс гласи затвор от 10 до 20 години. Нас това нещо не ни устройва. Това е много малка присъда- съкратено съдебно производство, една трета от него се сваля от присъдата. Ще остане да лежи десет години", коментира още бащата на Теодор.

Притесненията на близките на убития мъж са, че мярката за неотклонение на обвиняемия е променена от задържане под стража на домашен арест. Така според тях може да повлияе на свидетели да променят показанията си.

Междувременно заради наложените в съда противоепидемични мерки, делото във Видин се гледа при закрити врата.

Последвайте канала на

Novini.bg
636 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини