Съдът в Кърджали осъди 49-годишен мъж на 8 години затвор за притежание на близо 30 кг екстази

Съдът в Кърджали осъди 49-годишен мъж на 8 години затвор за притежание на близо 30 кг екстази, на обща стойност 737 850 лв., съобщиха от пресцентъра на институцията.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 4 ноември 2014 г. в град Хага, Нидерландия, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (екстази) в особено големи размери. В същото време съдът е признал за невиновни останалите двама подсъдими по делото, обвинени в съучастничество на осъдения.

На 5 ноември 2014 г. 49-годишният мъж е изпратил по микробус, който извършва организирани пътнически превози между Нидерландия и България, осем кашона ламиниран паркет, в които е бил скрит наркотикът. Той помолил свой приятел от казармата да му съдейства някой да прибере кашоните в Кърджали.

Приятелят от своя страна се обадил на племенника си, който на 6 ноември 2014 г. получил ламината на паркинга на магазин в Кърджали. В момента на прехвърлянето на кашоните мъжът е бил задържан в акция на МВР.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Пловдив в 15-дневен срок, считано от днес, се посочва в прессъобщението на Окръжния съд в Кърджали.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет