Бивш министър на образованието на съд заради сделка с брата на Милен Велчев

  • 19 април 2012 21:46

  • 2979
  • 4
Бивш министър на образованието на съд заради сделка с брата на Милен Велчев
©

Бившият министър на образованието в кабинета на НДСВ Владимир Атанасов ще бъде съден за длъжностно престъпление заради сделка с брата на Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988, бизнесмена Георги Велчев, твърди в. "24 часа".

През 2002 г. министърът се разпоредил с два хотела в курорта “Златни пясъци”, които са държавна собственост, без да има право за това.

Той е превишил правата си и е извършил действия, които са били от компетенцията на министъра на регионалното развитие и на губернатора на Варна, пише “24 часа”, като се позовава на обвинителния акт на Софийска градска прокуратура.

Атанасов е сключил договор на 9 декември 2002 г. с фирмата “Краун хотелс” на Георги Велчев, който е брат на тогавашния финансов министър Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988. С него се дава съгласия за събарянето на хотелите “Ела” и “Мургаш” и правото на строеж върху терена срещу задължението дружеството да построи сграда с 1100 кв метра разгърната площ за нуждите на икономическия колеж във Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
2979 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Стоян

2013.04.26 | 14:27

4
Вероятно сегашното правителство в България е наясно и с техните далавери. Но според статията-съобщение по-горе, започват от замесени членове на предишни правителства. Дано му бъде достатъчно времето на това правителство да поразчисти малко навъдилата се лакома сган в страната ни. ДАНО! И дано му стигнат силите и желанието да стори това. Здраве и късмет им желая.

2012.04.21 | 15:28

3
Големи крадци, бе! Милен Велчев знаеше, че хотелите на брат му са полу-законни и затова заплашваше със съд всеки, който говори по темата.

2012.04.21 | 15:28

2
Само като го видиш и ти става ясно, че е изпечен мошеник.
Стоян

2012.04.21 | 15:28

1
Фамилия Велчеви се нагушиха достатъчно от странство, използувайки БГА "Балкан" за имидж, а с далаверите си в България надхвърлиха всички очаквания на тези, които ги познаваме. Не е тайна, че обичат славата и парите, но безпардонието и наглостта им вероятно ще останат ненаказани. Научили са се как да си плетат здрави кошниците си. Е, има и такива хора, преценили са, че са повече и по-безсмъртни от останалите хора, това обяснява алчността им им да имат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини