Събарят оранжерията в Летния сарай на Доган?

  • 20 август 2020 18:28

  • 2770
  • 4
Събарят оранжерията в Летния сарай на Доган?
© bulphoto (архив)

Две двуетажни сгради, една триетажна, няколко бунгала, будка и оранжерия. Това са сградите, издигнати в имението, за които нито са представени строителни книжа, нито разрешения за монтаж, при проверка на бургаската строителна инспекция. От РДНСК са сигнализирали общината и днес администрацията е съставила констативни протоколи за незаконни обекти в частни и държавни имоти, предаде БНР.

Собствениците им имат седемдневен срок, след като са ги получили, за да направят възражение, след което се издава заповед за премахване. Ако това не бъде извършено от частния инвеститор, то общината ще разпореди премахването им и ще си търси разходите по законния път, информират от администрацията.

Пореден уикенд на „Доган сарай Бийч фестивал“

Оранжерията, в която пред журналисти Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от разказа, че гледа домати, е един от незаконните обекти. Тя е в имот на свързваната с почетния председател фирма „Хермес Солар“. Тя няма строителни книжа, не са и представени такива. Същото е положението и за триетажната сграда, издигната на държавен имот.

Другите обекти също са построени или в имоти на „Хермес Солар“, или в държавни. Някакси – без знанието на институциите, които досега не са ги видели. Бунгалата пък се водят преместваеми обекти и след въвеждането на сградите в експлоатация би трябвало да се премахнат, информират от Община Бургас.

Прокуратурата откри множество нарушения в Летния сарай на Доган

Община Бургас е издала разрешение за основната сграда и разширението ѝ, която е именувана „водна спортна база“, въпреки че няма данни там да се провеждат кампове и лагери на спортисти. Законни са още един басейн и трафопост.

Собствениците на имотите са представители документи за узаконените постройки в указания от Община Бургас срок и засега няма да се пристъпи към анонсираната възможност администрацията да забрани да се обитават сараите или „водната спортна база“. Процедурата за въвеждането на сградите в експлоатация е стартирана, но от общината уточняват, че в закона нямало срок кога трябва да приключи.

„Ако не бъдат представени всички необходими документи за въвеждане на обекта в експлоатация, ще бъдат издадени съответните заповеди за забрана на ползването им“, посочват от администрацията.

Иначе, част от паркинга, който е на общински терен, засега не може да се ползва, защото на него са струпани строителни материали. Собственикът на сградата е информирал Община Бургас, че това се налага, заради извършващи се ремонти. След въвеждането в експлоатация, теренът ще бъде освободен. Кога ще стане това – не става ясно, след като няма законов срок.

Последвайте канала на

Novini.bg
2770 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.08.21 | 00:47

4
Чи то и ас си прибрах оранджерията сезона на доматите мина в тъкав случаи какво са свършили денесека. Зградите стоят , пристанището си стои и денесека си е коронпирана и безаконоето продалжава

2020.08.20 | 20:20

3
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА НЕСАМО ЗАКОНИ, НО И ЗАКОННАТА ВЛАСТ, КОЯТО СЛЕДИ ЗА СПАЗВАНЕТО ИМ!
И без това

2020.08.20 | 18:42

2
Бъдещият затворник нищо няма да ползва.Да се съборят и кейовете.
Да се почисти

2020.08.20 | 18:39

1
Района и бараката,която закрива пейзажа.

Добави коментар

Водещи новини