Лидерът на "Възраждане" нахлу в Съдебната палата , иска оставката на Гешев

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов организира протест в Съдебната палата, след като прокуратурата на 20 юли обяви решение за заличаването на партията.

Група от негови съпартийци с плакати окупира коридора пред кабинета на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във с искане за оставка. Тълпата се заканва да блокира Съдебната палата в 17:00 часа днес.

Прокуратурата внесе иск в съда за заличаване на партия "Възраждане"

Според резултатите от проверката на държавното обвинение са установени множество нарушения. Прокуратурата е установила, че са декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. Така беше поискано от съда заличаване на регистрацията на партия „Възраждане” и нейното разпускане.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура (СГП) инициира пред Софийски градския съд (СГС) процедура, с която поиска заличаване на регистрацията на политическа партия „Възраждане“ и нейното разпускане. Причината - открити нарушения и списъци с "мъртви души" още при учредяването на партията.

В съобщението си от обвинението отново припомниха и изредиха закононарушенията, извършени от Костадинов и неговата формация. Те бяха установени във връзка с постъпил сигнал от 04.06.2020 г. за нередности в дейността на политическа партия „Възраждане“, отдел „Гражданско съдебен надзор“ към СГП е назначил извършване на проверка, предаде Нова телевизия.

Предварителната проверка е установила множество нарушения, свързани с регистрацията на ПП „Възраждане“, а именно: Деклариране на неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията; Установено е, че към датата на провеждането на Учредителното събрание има данни за 86 лица, които са били извън територията на страната, а са вписани като учредители; 108 от лицата, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580 броя), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии; Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП „Възраждане“; За две лица има попълнени декларации за индивидуално членство, на които са положени и подписи като участници в Учредително събрание, проведено на 02.08.2014 г.

От заверени препис-извлечения от актове за смърт е констатирано, че същите са починали през м. юни 2014 г. Въз основа на материалите от образуваната преписка в СГС е изготвена и внесена искова молба за образуване на дело. След насрочването му същото ще бъде разглеждано в открито съдебно заседание с призоваване на заинтересованите страни, уточняват от прокуратурата.

В журналистическо разследване пък беше показано как лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов се отмята от предизборното си обещание да се откаже от субсидията и как за няколко години си купи луксозна къща и кола, а съпругата му – апартамент.

Коментари

 1. 2020.08.10 | 09:17
  те съпартойците му двидетелстваха за фалшификацийте, извършени от него!
 2. 2020.08.08 | 22:44
  Този Тома Биков е един Демагог и един от най-тъпите ПРОСТИ ПРОСТАЦИ в ГЕРБ,-хамелион АБСОЛЮТЕН! Какво ли ще работи,ако не го"изберат"?Има ужасен вид на НЕКАДЪРНИК,тоест НЕставащ за нищо,за нищо--.....боклук,мамино детенце.
 3. 2020.08.07 | 17:24
  Гешев , БМБ, Симеонов, Пеевски, танишев, Нинова .... все боклуци на които дължим сегашното си дередже. Карайте наред.
 4. 2020.08.06 | 19:39
  ЦЕННОСТНА СИСТЕМА ЛИ? АМИ ИЗГЛЕДАЙТЕ "ВСИЧКО Е ЛЮБОВ " ДА ВИДИДИТЕ ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА КОМУНИСТИТЕ! НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, КЪДЕТО ВСЕ ОЩЕ Е ОСТАНЪЛ КОМУНИЗМА СЕ КРЕПИ ЕДИНСТВЕННО НА ТЕРОР НАД СОБСТВЕННИЯ НАРОД! НА НАС МНОЗИНСТВОТО, ТОВА НЕ НИ ХАРЕСВА И НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ!
 5. 2020.08.06 | 16:54
  КАКВА НАГЛОСТ,КАКВИ ПРОТЕСТИРАЩИ-БЕЗУМИЕ.С ТАКИВА ХОРА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.
 6. 2020.08.06 | 16:42
  Няма ли кой да отстрани това противно плямпало. Един от най-отвратителните мошеници. Неудомявам как е възможно да има хора, които да му вярват на този паталогичен лъжец
 7. 2020.08.06 | 16:32
  ТЪПОПЛАТЕНИ КАЗАЦИ !!!!
 8. 2020.08.06 | 16:32
  Много гадно наистина да ти закрията партията
 9. 2020.08.06 | 16:31
  Още един боклук, който не е работил нищо, освен "политик".
 10. 2020.08.06 | 16:29
  Руските боклуци мило и драго дават и продават, само да се докопат до Парламента и властта! Измекяри гнусни продажни ! Всичките криминални отрепки - в партийката - и по протести и манифестации ! Как беше приказката - " .. най- надеждните протестиращи са тези, чиято вярност се купува с пари"!А с много пари се купуват политиците, като гореспоменатото арогантно чучело!
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет