Иван Гешев проведе видеоконферентна връзка с главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши

  • 10 юни 2020 15:33

  • 1919
  • 8
Иван Гешев проведе видеоконферентна връзка с главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши
© Булфото (архив)

На 09.06.2020 г. се проведе видеоконферентна среща между главния прокурор на ЕС г-жа Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е и главния прокурор на Република България г-н Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. В срещата участваха и зам.-главните прокурори г-жа Красимира Филипова и г-жа Пламена Цветанова, която отговаря за новосформираното направление във ВКП с предмет противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз и взаимодействие с Европейската прокуратура, и завеждащият отдел "Международен" във ВКП - г-н Цветомир Йосифов.

Срещата е организирана по молба на г-жа Кьовеши за обсъждане на необходимия бюджет на Европейската прокуратура и подготовката на Република България за изграждането и структурирането на Европейската прокуратура.

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във изрази подкрепата на българската прокуратура за „разширяване на компетентността на Европейската прокуратура в бъдеще в посока разследване на трансгранична престъпност, пране на пари и организирана престъпност, когато застрашават интересите на Европейския съюз“, като подчерта и необходимостта от увеличаване на финансирането и кадровата обезпеченост на Европейската прокуратура с оглед нейното ефективно функциониране.

ЕК изрази готовност да осигури необходимите средства за работата на европейската прокуратура

,,След първоначалните промени в НК и НПК се подготвят изменения в Закона за съдебната власт и допълнителни такива в НК и НПК, които ще регламентират статута на европейските делегирани прокурори и материалната им компетентност. Прокуратурата ще окаже експертна помощ в този процес, в рамките на компетентността ѝ'', подчерта г-н Гешев.

По време на срещата се обсъди необходимият брой европейски делегирани прокурори в България. Обвинител №1 сподели опасенията си, че първоначално обмисляният вариант за двама европейски делегирани прокурори с месторабота в РБ е недостатъчен. Той заяви, че ще окаже пълно съдействие за изпълнението на задълженията им.

На въпрос от страна на г-жа Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е за обезпечаване на разследването на делата от компетентността на Европейската прокуратура,  главния прокурор уточни, че решение ще вземе законодателят, но най-удачен е вариантът разследването да се провежда от специализирани в областта на престъпленията срещу финансовите интереси на ЕС органи, по модела на разследването на делата от компетентността на Специализираната прокуратура.

Главният прокурор на Република България изрази подкрепата си за усилията на г-жа Кьовеши за по-бързото структуриране на Европейската прокуратура и осигуряването на необходимия ѝ финансов ресурс.

Последвайте канала на

Novini.bg
1919 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Винету

2020.08.03 | 08:36

8
Гешев разбра че на празна плевня покрив не трябва. Затова махна покрива на главата си.
МАЗНИНКИТЕ

2020.08.03 | 08:33

7
На Борисов и Гешев ще им трябват много мазнинки за затвора. Така ще облекчат болките от надарените и загорели затворници. Унищожиха бизнеса и мечтите на хората. Превърнаха държавата ни без суверенитет и е най замърсена в Европа. В момента сме разграден двор и приютяват нелегални бежанци и престъпници. Който и да бъде на власт след оставките, престъпниците трябва да бъдат осъдени. Защото да не се повтаря подобен случай както със Чаушеску.
обединение на хората

2020.08.03 | 08:12

6
При война народа на България се обединява независимо от тяхната партия, раса и религия. За разлика от тях политиците ограбват и унищожават държавата ни, направиха я да е по зле отколкото през война и национална катастрофа .Освен това отровиха въздуха, водата и почвата. Превърнаха страната ни в контейнер за боклук на Европа. Морето и защитените територий превърнаха в бунище. Ззатова хората постоянно се увеличават на протесните против властта по време на пандемията. Българите навсякъде по света доказват че сме народ а не добитък. Гордея се че съм част от българския народ. Оставки и съд за престъпниците.
възмутените

2020.08.02 | 21:14

5
Колкото повече се крият и не подават оставките си, толкова по големи присъди ги очакват. Дори и Господ няма да иска да помогне на тези който ограбиха и онищожиха България
шменти капели

2020.08.02 | 21:08

4
Занапред Гешев и Борисов често ще се срещат с Лаура Кьовеши в съда. Интересно дали Борисов ще я прегръща и целува.
XA XA XA

2020.06.10 | 17:57

3
КОВЕШИ ЩЕ ГО ТУРИ НА ШАЙКАТА СУХ !!! ПРЕГОВАРЯ СЕ ЗА МАЛКО ВАЗЕЛИН ........
Абвг

2020.06.10 | 17:39

2
Давай Ванко.... Вече и тежката артилерия е зад теб, разбий олигарсите ограбили народа ни!! Аз вярвам в теб!!!!
Дракула

2020.06.10 | 17:12

1
За българският политик, започва се имате време за Дубай.

Добави коментар

Водещи новини