Прокуратурата разследва взрива в завод "Арсенал"

  • 14 май 2020 15:26

  • 1584
  • 1
Прокуратурата разследва взрива в завод "Арсенал"
© Булфото

Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за възникнал производствен инцидент в завод "Арсенал" АД, при който са пострадали двама работници, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесни повреди поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, източник на повишена опасност – престъпление по чл. 134 ал. 1 т.2 от Наказателния кодекс.

Днес, 14 май 2020 г., в 11.15 часа, е подаден сигнал на тел. 112 за възникнал производствен инцидент в завод "Арсенал" АД, гр. Казанлък, обл. Стара Загора. Установено е, че в цех 130 на завод 3 – "Арсенал" АД, двама работници, на 50 г. и на 41 г.,  зареждали смесител с димна смес. След като затворили машината, те напуснали помещението, като  се преместили в съседно, откъдето чрез командно устройство стартирали работата на смесителя. След разбъркване на димната смес, от смесителя започнал да излиза дим, като при полученото налягане, люкът - капак на машината се напукал и изхвърчал.

Взрив в завод "Арсенал", има пострадали

При настъпилата авария е паднала част от покривната конструкция на цеха, разрушени са прозорци, счупени стъкла. Двамата работници са пострадали от падналите отломки. Единият от тях е с наранявания на двата пръста на ръката, а другия на крака. Те са прегледани на място от лекарски екипи, няма опасност за живота им.

По досъдебното производство се извършват процесуално – следствени действия - оглед на местопроизшествие, в който участват специалисти - технически помощници, разпитват се свидетели и др. В хода на разследването ще се установи причината за настъпване на инцидента, причинил телесни повреди на пострадалите лица и нанесените материални щети. Законовият срок за приключване на разследването е двумесечен.

 

Novini.bg
1584 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мхм

2020.05.14 | 17:44

1
тези няма ли да ги затворят, правят оръжия за ислямска държава, а никой нищо.. ?

Добави коментар

Водещи новини