Кап. Собаджиев от затвора в Панама: Тук е ужасяващо

  • 06 април 2012 19:14

  • 2935
  • 0
Кап. Собаджиев от затвора в Панама: Тук е ужасяващо
©

След като на шестия ден екипажът бе освободен от предварителния арест, адвокатът на компанията ми потвърди, че на следващия ден ще бъда също освободен.

Изненадващо обаче тогава ме прехвърлиха в затвора. След това двама адвокати, наети от семейството ми, ме излъгаха и нищо не направиха по случая. Така вече цяла година съм в затвора. Това заяви в таен разговор по скайп в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия задържаният капитан Свелозар Собаджиев.

Припомняме ви, че капитан Собаджиев и 13-членния екипаж на плаващия под холандски флаг „Маас Трейдър" бяха задържани на 28 март 2011 г. в пристанището Кристобал в Панама. В кораба бяха намерени 169 кг кокаин. Компанията собственик от Холандия - "Марлоу навигейшън", остави Собаджиев без правна помощ и обезщетение.

Той сподели, че се намира в тоалетната на една килия, тъй като притежанието на всякакви средства за връзка е нелегално. Капитанът призна, че ползва лаптопа на един от затворниците, който се е съгласил да му го преотстъпи срещу заплащане.

Капитанът призна, че лежи при ужасяващи условия в панамския затвор „Ла Хоя".

„Не бих го определил дори като затвор. Това е някакъв бежански лагер с много строг режим. Седим заключени от 18 часа до 9 часа сутринта по килиите. Много хора спят на пода, включително и аз, докато семейството ми не ми прати 300 долара, за да си купя легло. Ако не разполагаш с никакви средства, просто си загубен", призна капитан Собаджиев.

Той допълни, че всичко е възможно да бъде купено на черно и че това е голям бизнес, в който са замесени пазачите и управата на затвора.

За „Часът на Милен Цветков" капитан Собаджиев заяви още, че семейството му заедно с помощта на Българската асоциация на морските капитани, съвипускници и приятели наели адвокат от Ню Йорк, който от своя страна наел адвокат от Панама.

„Сега започнаха да действат, но тъй като не е преведена цялата сума, която те изискваха,  никой не ме е посещавал", призна капитан Собаджиев.

Необходимата сума за втората част от хонорара е 25 хиляди долара, като е възможно да бъдат поискани и повече пари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2935 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини